Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı yaklaşırken yılbaşı sofranız için sizlere yapımı çok kolay ve lezzeti nefis alternatif bir hindi tarifi vermek istiyorum. Hindiyi kuru buluyorsanız bu tarifi tavuk ile de yapabilirsiniz. Yılbaşı sofralarınız için diğer tariflerime aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Cornflakesli(Mısır Gevrekli) Tavuk
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kestaneli Pilav
Çerkez Tavuğu
Afiyet olsun.
Malzemeler.
500 gr. hindi göğüs
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı kuru biberiye
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
tuz
zeytinyağı
1 çay bardağı fındık
Hazırlanışı.
Bir kapta biberiye, nane,tuz, kara biber, kırmızı biber, limon suyu ve zeytinyağı iyice karıştırılır ve hindinin marine edileceği sos hazırlanır. Sostan yarım çay bardağı kenara ayrılıp kalan karışım hindi göğsünün her yerine sürülür. Hindi göğsü bu şekilde en az iki saat buzdolabında bekletilir. Karışım ile marine olan hindi göğsü fırın poşetine konulup, önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta bir kapta zeytinyağı ısıtılır ve dövülmüş fındıklar bu yağda renkleri kahverengi olana kadar kavrulur. Kavrulan fındıklar kenara ayrılan marine sos ile bir kapta iyice karıştırılır. Fırından çıkarılıp dilimlenen hindinin üzerine fındıklı sos dökülür ve fırında kızarmış kabuklu taze minik patatesler ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Cornflakesli(Mısır Gevrekli) Tavuk
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kestaneli Pilav
Çerkez Tavuğu
Afiyet olsun.
Malzemeler.
500 gr. hindi göğüs
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı kuru biberiye
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
tuz
zeytinyağı
1 çay bardağı fındık
Hazırlanışı.
Bir kapta biberiye, nane,tuz, kara biber, kırmızı biber, limon suyu ve zeytinyağı iyice karıştırılır ve hindinin marine edileceği sos hazırlanır. Sostan yarım çay bardağı kenara ayrılıp kalan karışım hindi göğsünün her yerine sürülür. Hindi göğsü bu şekilde en az iki saat buzdolabında bekletilir. Karışım ile marine olan hindi göğsü fırın poşetine konulup, önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta bir kapta zeytinyağı ısıtılır ve dövülmüş fındıklar bu yağda renkleri kahverengi olana kadar kavrulur. Kavrulan fındıklar kenara ayrılan marine sos ile bir kapta iyice karıştırılır. Fırından çıkarılıp dilimlenen hindinin üzerine fındıklı sos dökülür ve fırında kızarmış kabuklu taze minik patatesler ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
8 yorum:
Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
Menü harika, ellerinize sağlık.
Elinize sağlık (:
Ne güzel bir tarif. Ellerinize sağlık.
Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Takip ettiğim bloglar arasında ekledim.
Ayrıca Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Beyaz Limon
Teşekkürler.
cok güzel bir tarif olmuş, ellerinize sağlık
sevgiler
tolunay
Ben en çok yandaki patateslere takıldım.
Yorumlarınız için teşekkürler.
Yorum Gönder