7 Kasım 2015 Cumartesi

Muzlu Cevizli Kek

Herkese merhaba. Hafta sonu için güzel bir kek tarifim var bugün. Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Beyaz Fırın Kurabiyeler kitabından alınmıştır)
2 tane olgun muz
270 gr. toz şeker
100 gr.sıvı yağı
2 tane yumurta
180 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı tarçın
tuz
60 gr. ceviz içi
Hazırlanışı:
Fırın 175 C'de ısıtılır. 30x20cm.ölçülerinde dikdörtgen bir kek kalıbı hafifçe yağlanır. Muzlar ezilip bir kaba konulur. Kaba toz şeker, sıvı yağı, yumurta, un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, tuz eklenir ve hepsi karıştırılır. Kırılmış cevizler de kaba ilave edilir ve biraz daha karıştırılır. Hazırlanan karışım kalıba dökülür. 25-30 dak. pişirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Dilimlenip servis tabağına alınan kek  çay ve çocuklar için süt ile ikram edilir.
AFİYET OLSUN.

10 yorum:

busrakkus dedi ki...

çok lezzetli görünüyor. şeker yerine bal kullanabilir miyiz? ^^

Unknown dedi ki...

Merhabalar, muzlu cevizli kekiniz çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Unknown dedi ki...

Muzlu kek hiç denememiştim.. Kimbilir ne güzel olmuştur.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Özgen dedi ki...

Kesinlikle harika bir kek mis gibi arkadaşım ellerine sağlık

pasta caddesi dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.

sevgiler

tolunay

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Ellerinize sağlık Handan hanımcım, cevizin girdiği herşey bomba çok net. Afiyetler, sevgiler dilerim..

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık.. muzun keke verdii yumuşaklığı çok sevenlerdenim :)

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Busrakkus bal hiç denemedim ama neden olmasın.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...