Herkese yağmurlu ve soğuk bir İstanbul'dan merhaba. Bugün tarifimiz çok kısa sürede hiç uğraşmadan hazırlanan ama tadı ve sunuşu çok hoş olan bir tarif. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo pirzola
2 domates
3 yeşil sivri biber
zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
kekik
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Pirzolalar bir borcama dizilir. Üzerine kabukları soyulmuş doğanmış domatesler ile doğranmış yeşil biberler dizilir. Tuz, karabiber ve kekik serpilir. Zeytinyağı üzerine gezdirilir.
Bir kapta iyice sulandırılan salça üzerine dökülür ve üstünü geçecek kadar su konulur. Aliminyum folyo ile kapatılan borcam önceden ısıtılmış fırından 200 'C etler pişene ve suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince aliminyum folyo çıkarılır ve 10 dak. daha pişirilir ve fırından çıkarılır. Servis tabağına alınan pirzolalar sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
16 yorum:
Ellerine sağlık canım,çok lezzetli olur..Hemde çok pratik..
ellerine saglik canim,cok lezzetli gorunuyor.
harika pişmiş,eline sağlık...
çok severim...
bu tabak benim olmalı :))
elleriinize sağlık...
Pirzolaları tabağıyla alıp gidiyorum.
Ellerine sağlık, sivri biberlerle de çok leziz olmuş belli.
Ellerine sağlık..Çok severim çok leziz görünüyor.
Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.Sevgiler..
Mmmm,misss miss:)
Ellerine sağlık canım.
Muhabbetle..
nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine sağlık canım,en pratik pirzola bu pirzola...
sevgiler.
Nefis görünüyor, ellerine sağlık Handancım..
Bu benim sığınma yemeklerimden biridir. Hem çabuk hem lezzetli bayılırız. Ellerine sağlık..
izmir hala düşünüyor,yağmur yadırsam ,yadırmasam,hayırlısı,yemeğin çok güzel olmuş,süper görüntü,ellerine sağılık.
Handan gözümüz gönlümüz açıldı tatlı tatlı kurabiye ohhh be dedim ya sana gelince....bayramdan çıktık ya herkez tatlı paylaşmışşş...genel tabbii....demek memleketim soğuk ve yağmurlu heee burayada gelir ozaman o soğuk...sevgiler.
Yorumlarınız için teşekkürler.
ne kadar sürede pişer ortalama olarak acaba
Yorum Gönder