9 Mayıs 2012 Çarşamba

Fettucini Alfredo

Haftasonu Fettucini Alfredo yaparken geçen yaz İtalya Roma'da gittiğimiz Alfredo Restoranı ve orada yediğimiz makarna aklıma geldi. Henüz İtalya seyahatimi yayınlamadığım için (umarım bu sene bitmeden vakit bulup yaynlarım) bu restoranın hikayesini sizlerle paylaşamadım ve  daha fazla beklemeden bu vesile ile hem bu makarnanın hem de restoranın hikayesini anlatmak istedim.

Sinyor Alfredo, 1914 yılında doğum yaptıktan sonra sağlığı bozulup iştahı kesilen eşine yemek yedirmek için mutfağa girer ve ileride kendi adını alıp  tüm dünyaya nam salacak meşhur makarnayı yaratır. Roma'daki restoranında kendi hazırladığı makarnasıyla bir anda meşhur olan Alfredo'nun fotoğrafları günümüzde halen restoranın duvarlarında bulunmaktadır.  
Kıvrık uzun bıyıkları ile ilginç  ve neşeli bir kişi olan Alfredo'nun ünü kısa sürede tüm dünyaya yayılır. Gelen konuklarına kendi elleri ile makarnayı karıştırıp, yediren Sinyor Alfredo'nun  restoranı ünlülerin uğrak yeri olur. Bir Hollywood yıldızı olan  Douglas Fairbanks'ın yolu balayı için geldiği Roma'da bu lokantaya düşer. Burada yediği makarnayı çok seven ve Roma'da kaldığı süre içerisinde  sürekli burada makarna yiyen Fairbanks ülkesine dönünce, altın bir çatal-kaşık yaptırıp Sinyor Alfredo'ya gönderir. İşte o günden beri  Alfredo'nun simgesi o altın çatal-kaşık olur.
Lokantanın dört bir yanı ünlü ziyaretçilerin fotoğraflarıyla dolu. ( Sakıp Sabancı'nın da fotoğrafı bulunmaktadır) Aralarında yerli yabancı siyasetçiler, iş adamları ve dünyaca ünlü sanatçıların yer aldığı geniş bir müşteri portföyüne sahip olan ve ailenin 4. kuşağı tarafından işletilen  Alfredo Restoran, adeta bir  müzeyi andırmaktadır. Bir asırdır özenle koruduğu atmosferi ile Roma'da başlı başına bir tarih olarak durmaktadır.



Eğer yolunuz Roma'ya düşerse  Fettucini Alfredo'nun orjinalini kendi yerinde yemek için mutlaka Alfredo'ya gitmenizi öneririm. Bu kadar anlatımdan sonra sizlere gerçek Fettucini Alfredo tarifini de vermeden postunu bitirmek istemiyorum.  Farklı versiyonları yapılan bu makarnanın orjinalinde  et, tavuk gibi hiçbir ek malzeme olmayıp, maydanoz gibi renk veren sebzeler bulunmamaktadır.
Malzemeler:
1 paket fettucini makarna
1 kutu krema (100 gr.)
3 çorba kaşığı tereyağ
200 gr rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Hazırlanışı
Makarna  tuzlu suda paketin üzerinde yazan süre kadar haşlanır ve süzülür.  Bir tavada tereyağı eritilir ve içine kremayı konulur ve birlikte 5 dakika karıştırılarak pişirilir. Tavaya rendelenmiş  parmesan peyniri ve tuz eklenir bir iki karıştırılır ve altı kapatılır. Makarna sosun içine dökülür ve iyice karıştırılır. Makarna ile sos iyice harmanlanınca makarna servis tabağına alınıp, sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
NOT: Postun en başındaki makarna fotoğrafı Alfredo Restoranda yediğimiz makarnanın fotoğrafıdır.

21 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Çok şükür aslına uygun bir tarif gördüm. Farklı bölgelerde farklı uygulamalar olabilir ama siz de rastlamışsınızdır makarnanın ismini bile sos ismiymiş gibi yazılmış tarifleri. Bu tür yemekleri tarif ederken aslına uygun veya doğruluğuna inandığımız belgesel gibi kaynakları kullanmalıyız yoksa komik duruma düşebiliyoruz. paylaşım için teşekkürler.

Sis dedi ki...

Alfredonun franchise şeklinde isim hakkı verdiğini ve Türkiyede Alfredo ismiyle fabrikasyon makarna üreten bir firma olduğunu biliyormuydunuz? Zincir marketlerde satılan kuru makarnaları ve online olarak alınabilen pişmiş makarnaları var. Perakende yerlerini yeni kapattılar.

Unknown dedi ki...

Merhaba makarnanın tarifi çok güzel ama hikayesi beni daha çok etkiledi paylaşım için teşekkürler.Sevgiler..

birincisin dedi ki...

Ne kadar güzel anlatmışsınız,çok etkileyici fettucini makarna yapardım ama hikayesini bilmek farklı,teşekkürler:)Sevgiler:))

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

bu makarna gerçekten çok lezzetli oluyor, tarihi de ilginçmiş,anlattığınız için teşekkürler...

Erguvan Vakti dedi ki...

Çok hoş bir hikayesi var,teşekkürler.

umutluhayat dedi ki...

handancım dünyanın dört bir yanından böyle özel yerleri ve köşeleri bizimle paylaşman çok güzel.hem güzel bir tarif hemde bu yemeğin tarihçesini öğrendik..yeni ve güzel yerlerin postlarında görüşmek üzere.sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Eline sağlık bu bilgi için fettuçini bu şekilde nefis olur başka hiç bir malzemeye bence gerek yok.. bu arada anneler gününüz kutlu olsun,kocaman sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

bayılırımmmm,eline sağlık canım makarnanın en güzel hallerindendir benim için...

Sonu garanti tarifler dedi ki...

merhaba,erkek kardeşim geçen haftalarda roma'daydı oda bana fettucini makarna getirmişti.nasıl yapsam diye düşünüyordum ki.bu kadar olur.çok teşekkür ederim sevgiler...

Fincan Teyze dedi ki...

çok güzel bir paylaşım olmuş... denemek için sabırsızlanıyorum.

Burcu Kayhan dedi ki...

Yemeğin hikayesi de kendisi de çok güzel.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

Özgür Tatlar dedi ki...

yemis kadar oldum.bu arada restaurantta harikaymis.ogrenciyken gitmistim romaya,parasizliktan ancak dilim pizza alip yiyorduk.hey gidi gunler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bugun fettucini pisirdim ama sos yapmamistim simdi canim istedi:)sizinkide kolaymis sos olarak onu deneyecegim..tesekkurler paylasim icin..ellerinize saglik

mine dedi ki...

güzel bir hikaye sevgiyle eşi için yaptıklarıyla dünyayı doyurmaya başlamış adam : )

mine dedi ki...

güzel bir hikaye sevgiyle eşi için yaptıklarıyla dünyayı doyurmaya başlamış adam : )

Pembe Tatlar dedi ki...

Ne kadar hoş bir paylaşım canım emeğine ellerine sağlık :)

AslıASLI dedi ki...

Okumak ve gerçek anlamıyla öğrenmek çok iyiydi. Açıkçası seyahatin fotoğraflarınıda merak ettim :)

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Offf, bu aralar kolesterolüm biraz yüksek olduğu için, bu güzelliğe sadece bakmakla yetinmek zorundayım Handancım. Ellerine sağlık, afiyet olsun tabii bir de:))

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Handancım meraba,
Roma Gezini de, Fettucini Alfredo'yu da çok güzel anlatmışsın. Resmen canım istedi. Tarifine göre en kısa zamanda yapacağım.
Ellerine sağlık, çok leziz görünüyor.
Bu güzel tarifleri paylaştığın için teşekkürler, sevgiler Pırıl.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...