27 Temmuz 2010 Salı

Vişneli Pay


Yıllık iznimin ikinci bölümünü kullanmak üzere kısa bir süreliğine sizlerden ayrılıyorum. Tatil dönüşü görüşünceye kadar sizleri vişneli payım ile başbaşa bırakıyorum. Hoşcakalın...

Malzemeler:
Hamur için:
225 gr.un
175 gr.margarin
70 gr.su
tuz
İç harcı için:
1 kutu vişne
70 gr.toz şeker
30 gr.un
1/4 kaşık badem likörü
30 gr.tereyağı
üzeri için:
pudra şekeri
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin küçük parçalara ayrılır. Un ve tuz bir kaba konulur, margarin bu karışıma eklenir. Parmak uçlarıyla margarin ve un birbirine karıştırılır. Su yavaş yavaş hamura eklenir ve iyice karıştırılır. Hamur iyice kıvamlı hale gelince bir strece sarılır ve buzdolabında 20 dak. bekletilir.(kışın 10 dak.yeterlidir) Buzdolabından çıkan hamur ikiye ayrılır. Bir hamur parçası yuvarlak olarak açılır. (kullanacağınız kabın ölçülerine göre olsun. Ben kelepçeli kek kabı kullandım)Kabın zeminine bu hamur yayılıp, kenarlardan biraz kalacak şekilde pay bırakılır. Diğer tarafta çekirdekleri çıkarılan vişneler, un, şeker, badem likörü ve limonun suyu(çok ekşi sevmiyorsanız limon suyu koymayabilirsiniz) birbirine karıştırılır ve tabanın üzerine yayılır. Hamurun ayrılan 2. parçası açılır ve iç harcının üzerine döşenir. Taban hamurunun kenarlardaki pay kısmı bu hamurun üzerine kapatılır ve çatalla şekillendirilir. Teryağı parçalara ayrılıp, hamurun üzerine konulur ve önceden ısıtılmış fırında 220C'de üzerinin rengi dönene kadar (maks. 25-30 dak) pişirilir. Piştikten sonra biraz bekletilip dinlendirilir, daha sonra servis tabağına alınır, üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN







19 yorum:

mine dedi ki...

tatilin süper geçsin diyorum bol bol enerji ve tarif depolaman dileklerimle : )
sevgiler

mehtap kuzucu dedi ki...

ellerine sağlık handan hanım çok güzel bir pay tarifi,özellikle iç malzemesi...badem likörü,tereyağ ve vişne harika bir bileşim olmuş.tarifinizi yapılacaklar listeme aldım bile.ayrıca güzel bir tatil geçirmenizi dilerim sevgiler.

Baharcicegi dedi ki...

mayahos pastalari cok severim tam benlik olmus ellerine saglik canim
iyi tatiller

umutluhayat dedi ki...

handancım iyi tat,iller dilerim.turta nefis görünüyor.seevgiler

yeşim dedi ki...

harika bir tarif harika bir görüntü.ellerine yüreğine sağlık canım...öptüyorum çok...

Saglıklımutfak dedi ki...

Havalar sıcak ya ve ben yemek yiyemiyorum ya o yüzden sadece bööyle bakmakla yetiniyorum . Bir mutfağa girsem neler yapacağım kim bilir. eline sağlık canım . iyi tatiller

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm pay nefis görünüyor:) bende şeftalilisini yapsam acaba nasıl olur:))
iyi tatiller diliyorum canımm:) doyasıya eğlen:)

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz olmuş

Saygılar.

havva dedi ki...

İyi tatiller... Görüntü süper eminim tadıda öyledir.Ellerinzie sağlık.

ŞEBNEM DÖĞENCİ dedi ki...

İyi tatiller...ellerinize sağlık, harika bir pay tarifi, önümüzdeki hafta bende yıllık izinde olacağım Defne ile birlikte hemen uygulamayı düşünüyorum, artık likörden sonra kızımı bir uyku hali alır mı bilmem :)) bence o kadardan hiç birşey olmaz..sevgiler..

YeMeK vAkTi dedi ki...

handancım iyi tatiller..Seni özlücez.Payınde nefis olmuş ellerine sağlık

nilgün dedi ki...

Turtayı gördüğümde ilk tepkim "mmmmm"oldu.Kesinlikle denemek isterim,ellerinize sağlık!

ruşyena dedi ki...

harika görünüyor..

Cafe Pepela dedi ki...

Cancağzım,bu nasıl bir görüntüdür böyle,canım istedi ya Hu .. :)
Ellerine,gönlüne sağlık.
Süper bir iş çıkarmışsın.
Muhabbetle

Tümay Öztürk dedi ki...

Bir süredir sayfalara bakamıyordum. Aman tanrım dedim yine döktürmüşsün. Hangisine yorum yazacağımı şaşırdım gerçekten:) Hepsine toplu olarak ellerine sağlık diyorum. Veee o vişneleri istiyorum:( Sevgiler...

Sevtap dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım

kitchenart-ist dedi ki...

İyi tatiller sevgili Handan...
Bu arada vişneli pay'da süperrrrr...

HaNdE... dedi ki...

o görüntü de ne öyle!!!! müthiş.....

çeşnici Handan dedi ki...

Yorum yazan herkese teşekkür ederim. Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...