Herkese iyi pazarlar. Bugün haftasonları kahvaltıda, öğleden sonra çayda kolaylıkla hazırlayıp, sunabileceğiniz İtalyanların meşhur domatesli bruschetta tarifini vermek istiyorum. İtalyanların önceleri sadece kızarmış ekmek üstüne sarımsak ve zeytinyağı sürerek hazırladıkları bu tat daha sonra domates, fesleğen vb. eklerle gelişip, bugün farklı versiyonlarla hazırlanan çok lezzetli ve şık bir sunuma dönüşmüş. Yarın iş seyahati nedeniyle İstanbul dışına çıkıp, Perşembe günü tekrar İstanbul'da olacağım için şimdiden hepinize iyi haftalar dilerim. Perşembe görüşmek üzere...
Malzemeler: 4 kişilik
4 dilim esmer ekmek(tam tahıllı ekmek ya da istediğiniz farklı ekmek olabilir)
2 adet büyük domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
bir kaç dal fesleğen
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Domateslerin kabukları soyulup, ortadan ikiye kesilir. Çekirdekli kısımları temizlenip, küçük küpler şeklinde doğranır. Fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Domates küpleri, fesleğen yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı bir kasede iyice karıştırılır. Ekmek dilimleri(ben tam tahıllı ekmek kullandım) kızartılır, domatesli karışım ekmeklerin üzerine sürülür ve hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN
30 yorum:
Handancığım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli...
Handancığım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli...
Ellerine sağlık Handan abla, harika orstik bir lezzet :)
ellerine sağlık handancım.hoş bir tairf.hüle güle git gel ...
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. (ekmeklerin üzerine domatesli karışımı sürdükten sonra fırınlasak acaba tadında herhangi değişiklik olurmu?)
Saygılar.
DOMATES VE FESLEĞENİN UYUMUNA BAYILIYORUM.ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
ellerine sağlık Handancığımm domatesin bu civciv zamanında yapılmalı kesinlikle:))
ellerine sağlık canımmm.güzel bir hafta diliyorum...çok öptüm...sevgiler.
Ellerinize sağlık. Harika görünüyor. Bu hafta sonu kahvaltı menüsüne kesinlikle ekleyeceğim. Acaba biraz da sarımsak eklesek nasıl olur?
Handancım eline sağlık bugün bendede bri bruscetta tarifi var. sevgiler iyi yolculuklar
ellerinize sağlık, çok iştah açıcı bir sunum olmuş, bende hemen deneyeceğim..
Blogunuzu hep takip ediyorum farkli tariflerinizi begeniyorum. Buda cok guzel ellerinize saglik.
Ilginc bir tarif. Farkli ulke mutfaklarini yayinlamanizi begeniyorum, Bu tariflere daha fazla agirlik vermenizi isterim. Ellerinize saglik.
Kahvalti icin farkli tarifler ararken blogunuzu ve tarifi buldum. Super olmus tesekkurler.
Hilal'in sayfasında da vardı. Bayılırım! Ellerine sağlık çok çok lezzetli duruyor. Sevgiler:)
Aslıcığım, çok teşekkürler.
Nilaycığım. beğendiğine sevindim.
Bernacığım teşekkürler canım.
Fuat Bey çok teşekkürler. Bu tarifin özelliği domateslerin taze ve diri olmasıdır. Fırınlandığı zaman hem tadı farklılaşıyor hem de orjinal tarif olmuyor.
Aylinciğim, ben de domates fesleğen ikilisine bayılırım.Teşekkürler.
Denizciğim, çok teşekkürler canım.
Yeşimciğim çok teşekkürler canım.
Canancığım, sabah kahvaltısında ve bu sıcaklarda sarımsak sanırım biraz ağır olur ne dersin?
Hilalciğim, seninki de harika olmuş ellerine sağlık canım.
Şebnemciğim, mutlaka denemeni öneririm, seveceğine eminim. Teşekkürler.
Sevgili Hümeyra teşekkürler.
Sevgili Güler, teşekkürler.
Sevgili Emel, blogumu keşfetmene sevindim. Teşekkürler.
Tümaycığım gerçekten paazar günü ben, pazartesi de Hilal tarifini yayınlamış. Zevklerimiz aynı sanırım.Teşekkürler canım.
Bizim ahali bayıldı bu tarife eline sağlık
Yorum Gönder