14 Şubat 2011 Pazartesi

Alternatif Mutfak Bir Yaşında !

Herkesin Mevlid Kandili Mübarek olsun. Herkesin Sevgililer Günü Kutlu olsun ve güzel bir hafta dilerim. Bugün Alternatif Mutfak bir yaşına girdi yani blogumun bugün doğum günü. Tariflerimi defterde toplamak yerine bir blog altında toplamakla başlayan serüven bir senesini doldurdu. İnanamıyorum. Çocukluğum güzel yemekler yapılan bir evde geçti. İlkokul, lise ve üniversite derken pek mutfakla alakam olmadan büyüdüm ve evlenene kadar da pek fazla mutfağa girmedim. İstanbul'da doğup, büyüyen biri olarak evlenince eşimin işi nedeniyle Kuşadası'na yerleştim ve Ege mutfağı ile tanıştım bu mutfağın zeytinyağı ile olan güzelliği, otları ve yemeklerin İstanbul'a göre farklı pişirilişleri beni şaşırttı. Yemek yapmayı orada öğrendim (Zeytinyağını yemek piştikten sonra yemeğe eklemek, herşeyi çiğden koyup pişirmek, mümkün olduğunca soğan vb. kavurmamak orada öğrendiklerimdendir) Kızım 3 yaşına gelince tekrar İstanbul'a, evime dönmek, yoğun bir iş hayatının içine girmek nedeniyle yemek yapmak sadece görev olarak devam etti. Bu arada iş nedeniyle gerek Türkiye'de farklı şehirlere, gerekse yutdışında çok farklı ülkelere gitmek damak tadım için sonsuz bir nimet oldu. Yemek yemeyi çok seven biri olarak denediğim her yeni tadı hafızama kazıdım. Keşfettiğim her yeni tadı unutmamak için hemen mutfağa gidip onu pişiren aşcıdan tarifini aldım kimi zaman minicik bir kağıda, kimi zaman da bir peçeteye yazılan reçeteleri toplamaya başladım tabii artık yanımda minik bir defter de taşıyordum.
En az beş senelik birikimim defterlere sığmamaya başladı. Bu arada öğrendiğim yeni tatları pişirip, yakınlarıma da tattırmayı unutmadım. Bir gün kızım "Anne bunları sana bir blogda toplayalım" dedi. Benim Blog Dünyası hakkında hiçbir bilgim olmadığı ve o güne kadar bloglarla hiç ilgilenmediğim için pek yanaşmadım ama kızıma defter yerine daha modern bir arşiv bırakmak fikri sıcak geldi. Geçen sene 14 Şubat'ta kızımın hazırladığı blogumda ilk postumu yayınladım. Beni tanıyanlar bu blogun çok uzun soluklu olmayacağını düşündüler. Yoğun iş hayatım, çok sık iş nedeniyle Türkiye'nin değişik bir şehrinde ya da dünyanın farklı bir ülkesinde bulunmam ve İstanbul'dayken de eve geç saaatlerde dönmemden dolayı ben de onlara hak veriyordum. "Üç ay denerim beceremezsem bırakırım" dedim. İzleyicilerimin olması, tariflerime çok güzel yorumlar gelmesi, dünya tatlısı arkadaşlar edinmem, etkinliklerde, çeşitli toplantılarda biraraya gelindiğinde geçirilen güzel vakitler herşeyden üstün geldi ve ben bu işi kotardım. Üç ay denemek için başladığım sevda ilk yılını doldurdu. Çoğu zaman gece yapılan yemekler, gece çekilen fotoğraflar ve gece yazılan postlarla bugüne geldim. Blog arkadaşlarımla paylaştıklarım, yaşadıklarım bana pekçok şey kattı. Aldığım güzel tepkilerle, blog arkadaşlarımının destekleriyle blogum bende bir tutku oldu. Bilgi dağarcığımdaki tariflerim, bunları blogumda beni izleyenlerle paylaşma heyecanım ve izleyicilerimden aldığım güzel yorumlar devam ettiği müddetçe blogumu yaşatacağım ve onun yaş günlerini kutlayacağım. Bu arada blogumu açan ve fotoğraflarını çeken kızım Ceren'e ayrıca teşekkür ederim. Blogumun ilk yaşgününü sizlerle kutlamaktan büyük onur duyuyorum. Sevgilerimle.

81 yorum:

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

blogunuzun yaş günü kutlu olsun. sizi keyifle hiç sıkılmadan takip ediyorum.iyiki kızınız blogunuzu açmanıza vesile olmuş, bizlerde sizin gibi samimi, becerikli, sıcak kanlı sevecen bir bayanı tanımış olduk.sevgiyle kalın.

tarih84 dedi ki...

birkaç kuşağın birikimi ve meraklı bir damağın sabır dolu yazıları 1. yılını kutluyor.açıkçası bloğunun en az 2-3 yıllık bir geçmişi olduğunu zannediyordum, o kadar dolu dolu ve ustaca ki çok şaşırdım.nice güzel senelere bizlerle el ele güzel mutlu yarınlara diyorum.bizlerle diyorum çünkü bu tat ve sunumlardan ayrı kalmamayı diliyorum. sevgi dolu günler tatlım:)

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

bloğunun yeni yaşını kutluyorum,inşallah çok uzun yıllar yazmayı sürdürürsün,bizde o güzel tariflerinden faydalanırız.
sevgiler..

mehtap kuzucu dedi ki...

sevgili handan,blogunun yaşı kutlu olsun...nice güzel paylaşımlarla dolu uzun yıllara...tüm blog arkadaşlarımızla birlikte ,sevgiler

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancığım senin gibi fedakar becerikli bir anneyi tanıdığıma çok mutlu oldum. Blog dünyasından hepimiz çok güzel şeyler öğreniyoruz dahada öğreneceğiz . Nice yıllar diliyorum .Müge ile bizden sizlere kucak dolusu sevgiler...

Unknown dedi ki...

Kandiliniz mübarek olsun..

NiLaY dedi ki...

Handan Abla sanırım bizde birbirimizi keşfedeli neredeyse 1 yıl olacak :) seni tanımaktan ve leziz tariflerini buradan takip etmek çok keyifli... inşallah daha nice uzun yıllar buradan nice güzel tarifler öğreneceğiz :) seni ve Ceren'i çok öpüyorum..

Funda Ceyhan dedi ki...

Çok güzel bir şekilde yazıya dökmüşsünüz, bloğunuzun ilk yılı kutlu olsun. Tebrik ederim daha nice yıllara .. Sevgilerle..

CANAN TURHAN dedi ki...

İyi ki bu blogu hazırlamış, tariflerinizi bizimle paylaşmışsınız. Tüm paylaşımlarınız için size ve Ceren'e çok çok teşekkürler.. Blogunuzun doğum günü kutlu olsun. Nice mutlu yıllara...

Saglıklımutfak dedi ki...

aaaaaaaaaaa Yasemin ile birlikte doğmuşsunuz:) mutlu yıllar canım beniim. iyi gelmişsin:) iyi ki bizimlesin. mevlit kandilin, sevgililer günün ve yeni yaşın kutlu olsun.

ŞEBNEM DÖĞENCİ dedi ki...

Bir yıl boyunca sizlerle ve enfes lezzet ve görsellerle çok yeyifli geçti...nice güzel yaşlara, sağlıkla, lezzetle ve hep gülerek..

Adsız dedi ki...

Ceren'e fikir verdiği için teşekkür ederiz. Bizi yeni tatlarla tanıştırmanız için aracı olmuş. Blogunuzun birinci yaş günü kutlu olsun.
Şirin Özgür Karaca

havva dedi ki...

Bloğunuzun birinci yaş günü kutlu olsun. Daha nice yıllar Ceren'in güzelce fotoğrafladığı sizin lezzetli tariflerinizi buradan izlemeyi diliyorum. Hep birlikte nice mutlu uzun yıllara...

YeMeK vAkTi dedi ki...

Nice güzel senelere..

Seni çok seviyorum :))


Sevgililer günün kutlu kandilin mübarek olsun canım....

Sevgilerimle

Maya'nın Cicileri dedi ki...

mutlu yıllar Alternatif Mutfak'a o zaman :) kocaman sevgiler :)

kedicibasi dedi ki...

nice senelere kandikliniz mübarek olsun

Narince dedi ki...

Nice nice yıllara!

Unknown dedi ki...

nice yıllar birlikte olmak dileğiyle.kandiliniz mübarek olsun.

Unknown dedi ki...

hayirli kandiller :)

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

nice güzel, sevgi ve tariflerle dolu seneler dilerim...kandiliniz mübarek olsun...

Selin Ergeçer dedi ki...

Daha nice nice yıllarınız olsun :) blogunuz çook uzun ömürlü olsun da biz de güzel güzel okumaya devam edelim :)) iyi haftalar ;)

Aycan dedi ki...

Nice güzel güzel yıllar diliyorum.
Hayırlı kandiller diliyorum. Çok öpüyorum.

yedirenk dedi ki...

Canım ablacım bloğunun birinci yaşı kutlu olsun.Kandilin mübarek olsun.

Mimosa Café dedi ki...

Handancım blogunun yeni yaşı kutlu olsun :) makaronlar bitirdi beni. Laudree mi bunlar yoksa?! Sevgiler.

Gülcan dedi ki...

canım benim inşallah daha bol tarifli seneler geçirmeni diliyorum sevgiler.

Nilgün dedi ki...

Handan'cım bu yağmurlu günde İzmir'den merhaba;
Birinci yaşını kutlar, tariflerinle beraber yaşlanmanı dilerim. Makaronlar tek kelime ile nefis görünüyor, hayırlı kandiller. Sağlık ve sevgiyle..

Unknown dedi ki...

handancım iyi ki yolumuz kesişmiş ve tanışmışız Daha nice uzun yıllar inşallah bir arada oluruz çok öpüyorum hayırlı kandiller arkadaşım

caferengigül dedi ki...

daha nice seneler bir tık uzağımızda olmanız dileğiyle.Ve kızınıza özellikle teşekkür ediyorum, sizi ikna ettiği için.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Daha nice yıllarda hep birlikte nefisss lezzetlerde buluşmak dileğiyle inşallah..
Kandilin kutlu olsun.
Sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

canım handancım bloğunun yaş gününü ,sevgililer gününü ve kandilini kutlarım:))) (pek uzun oldu:) öptüm canım

Tümay Öztürk dedi ki...

Nice nice yıllaraaaa Handan ablacım:)

Bulbulunyeri dedi ki...

Tatlım,
blogunun yaşını kutluyorum. Bence de iyi ki varsın.
Tüm dualarımızın kabul edilmesi dileğiyle, kandilin kutlu olsun.
sevgiyle kal.

mine dedi ki...

ne kadar güzel bir günde açmışınız günlüğünü kandilin mübarek olsun tüm duaların kabul olsun inşallah
bu arada macaronlar aklımı başımdan aldı, kızımla yaptım deme sakın : )

Cafe Pepela dedi ki...

Ben bu sıcacık yazıyı gece / sakin sakin,sindire sindire okudum.
Çok güzel ifade etmişsin duygularını; tertemiz,dupduru..
Gönlüne sağlık canım.Sevgili Ceren'e de teşekkür etmeden,onun minik yüreğinden öpmeden olmaz:)
İyi ki varsınız!
Blogunun 1. yaşını kutluyor,nice güzelliklere vesile olmasını diliyorum.Makaronlara gelince,gökkuşağını alıp inci gibi sizmişsin sanki o kutuya.
Hayırlı kandiller..
Sevgi ve selam ile

Pembe Tatlar dedi ki...

Mevlüt kandilinizi kutlar hayırla vesile olmasını Yüce Allahtan dilerim....

umutluhayat dedi ki...

öncelikle sevgili handancım seni tanıdığım için çok mutluyum.blog aleminin bana verdiği en büyük kazançlardan birisin.sevgili kızın iyiki bu işe ön ayak olmuş.güzel tariflerini ve hanımefendi kişiliğini bizlerle tanıştırmış.nice nice uzun yıllara.kandilin ve sevgi günün kutlu olsun.

www.hepleziz.com dedi ki...

Handan hanım 1.yaş yazınızı okurken çok benzerlikler buldum kendimle.Özellikle kızlarıma defter yerine blog bırakma fikri, akşam yapılan yemekler,pastalar ve geç saatte bilgisayara aktarılan yazılar,fotoğraflar,zaman yokluğuna rağmen bloga ayrılan zamanlar :) Dilerim ki blogunuzla birlikte uzunnnn seneler burda olmaya devam edersiniz. Sevgiler. Tülay .

nesrin dedi ki...

Güzel paylasimlarimiz yillarca devam eder umarim. Kandiliniz mubarek olsun. Sevgiler...

yeşim dedi ki...

FANI DUNYANIN PADISAHI DEGILIM. GONUL HIRKALARINI YAMAR GIYERIM. DOSTLARLA AGLAR, DOSTLARLA GULERIM. SIZ GÖNÜL DOSTLARIMA, IYI KANDILLER DILERIM.

*Ra dedi ki...

Handan hanım,
Nice yıllar blogunuza :)
Çok hoş anlatmışsınız. Kızınızı tebrik etmek gerek.
Makaronlar ne harika öyle. Rengarenk.
Ellerinize sağlık.
Hayırlı kandiller diliyorum. Sevgililer gününüzü de kutlarım.
Sevgilerimle...

yemekbiraşk dedi ki...

böylesine güzel bir sayfayı açtığın için bizler teşekkür ediyoruz iyiki açmışsın...
kandilin mübarek olsun
sevgilerimle

İnci Yemek dedi ki...

Senin ve ailenin kandilini kutlarım handancığım.
Blogun için nice nice yıllara:)
hep birlikte oluruz inşallah.
çok öpüyorum seni..

Betül KAVAL dedi ki...

Kandilin mübarek olsun canım

sevgiler

dokuzuncubulut dedi ki...

Tebrikler:))
Önce Ceren'e kocaman bir teşekkür annesine bu güzel bloğu açtığı için. Böylece güzel tariflerinizi biz de paylaşmış olduk.
Uzun soluklu, çok başarılı bir şekilde devam etmesi dileğiyle arkadaşım.
Sizin de kandiliniz hayırlı, sevgililer gününüz kutlu olsun:))

sibelyalcincom dedi ki...

Blog yaşınız sevgililer gününüz ve kandiliniz kutlu olsun:)))

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Hayırlı olsun blogunuzun birinci yaşı. Nice seneler paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler.

anneanneninemekleri dedi ki...

Kandilin mübarek olsun ,duaların kabul olsun inşallah.

Unknown dedi ki...

Bloğunun 1.yaş günü kutlu olsun canım.Nice yıllara.Seni tanıdığıma çok memnunum.Hayırlı kandiller.Kucak dolusu sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

nice uzun seneler güzel paylaşımlar diliyorum canım benim.kandılın mubarek olsun.sevgiler.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

hayırlı kandiller

Mutfak Dili dedi ki...

Dogum gününüz, sevgi gününüz kadiliniz mubarek olsun. her şey gönlünüze olsun. İnşallah 100 yaşınızı kutlarız. Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Şimdi fark ettim. Sizin için bu gün "ye dua et sev" (Eat Pray Love)günü olmuş :)
Nice uzun yıllar alternatif tariflerinizden faydalanmak dileklerimle,
Sevgiler...

Fatoş Öztürk dedi ki...

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul kandilin mübarek olsun.En içten sevgilerimle...

LEZZETİKRAM dedi ki...

blogunun yeni yaşı kutlu olsun canım ,daha nice güzel paylaşımlar dileğiyle ve kandilin kutlu olsun :)

MERHABA dedi ki...

bloğunuzun 1. yaşını kutluyorum maaşallah güzel bir bloğunuz var ve kandilinizi de en içten dileklerimle kutluyorum.Sevgilerimle....

Safran dedi ki...

Hem blogunuzun 1. yaşı hem de Kandiliniz kutlu olsun... Daha nicelerine, sevgiler...

aksungur46 dedi ki...

canım benim nice sağlıklı ve mutlu yıllarda hep beraber olmak dileği ile blogunun yaşı kutlu olsun.hayırlı kandillere sevgiler selamlar

Duygu dedi ki...

Kandiliniz, Sevgililer gununuz ve blogunuzun 1. yasni kutlarim. Insallah daha nice yillara.

pie kurabiye dedi ki...

Nice yıllar yazılarını yazman dileğiyle...

TurboDreams dedi ki...

Harika nice mutlu Blog yaşlarına:)

İkramların macaronlar da çok leziz teşekküerler:)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

blogunun yasını kutluyorum canım. guzel tarıflerle nıce senelerın olsun inşallah.hayırlı kandıller

Baharcicegi dedi ki...

blogunu yas günü kutlu olsun daha nice nefis bol tarifli yillara

hayirli kandiller

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:))
üç özel gün bir arada ne mutlu !!
kutluyorum nice paylaşımlara.

Hayırlı kandiller.

Ballı Cimcime dedi ki...

Sevgili Handancım bu güzel blogla bizi tanıştıran Ceren'e, senin güzel yüreğine teşekkürlerimi yolluyor, hem kandilini hem sevgililer gününü hem de blogunun
1. yıldönümünü coşkuyla kutluyorum.
Mutlulukla kal..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım nice seneler olsun inşallah:))
Tebrik ederim

Sevgiler

nilufer dedi ki...

Bloğunuzun yaş gününü 1 gün gecikmeli de olsa kutlamak isterim.Sizin tariflerinizi keyifle takip ediyorum.Size ve kızınız Ceren'e bu buloğu bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim..

SeneminYemekleri dedi ki...

Nice hep beraber gzüel günler geçirmek dileyiyle blogunun doğum günü kutlu olsun:D

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım iyiki bizlerlesin..
ne kadar çok güzellikler doldurdun bu bir yıla..
tüm güzellikler katlanarak devam etsin canım ablacımm..
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Sevgilerimle, daha nice uzun yillar birarada olabilmemiz dilegiyle canim benim...

mintinin dünyası dedi ki...

nice güzel yıllara inşallah.hep birlikte aradaşım.yeni bir yıl lezzetlerle dolu geçsin inşallah.kalbi selamlarımla...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Handancım, nice seneler olsun inşallah. Sakın bu makaronları da senin yaptığını söyleme....yada yaptıysan tarifini ver en iyisi..Sevgiler canım..

Özgen dedi ki...

Merhaba ne güzel hayırlısı olsun blogun çok güzel devamını dilerim nice uzun seneler sevgileer...

Limonlu Kek dedi ki...

Benzer düşünceler ile oluşturulmuş ve iyi ki de oluşmuş, harika bir blog Handan Hanım. Nefis tarifleriniz ve tatlı kişiliğiniz ile bizler de sizinle tanıştığımıza çok çok memnunuz. Daha nice yıllar da birarada olmak dileğimle, öpüyorum...

Benhurum dedi ki...

Handancım daha nice güzel yıllar dilerim. Ne iyi ettin de geldin aramıza, iyiki varsın;) kucak dolusu sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ben 55 yaşında emekli öğretmenim,hergün sizi ziyaret ediyor sonra işlerime başlıyorum.Nice yıllara, yaşlara, sevgiyle...

Adsız dedi ki...

iyiki dogdun alternatif mutfak:)

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Bu arada resimlerdeki Macaronları ben yapmadım. Kutu benden, Macaronlar Beyaz Fırın'dandır.

Peritozu dedi ki...

Yüzlere tebessüm konduran bir blog sahibi olduğunuzdan; minik bir hediyeniz var sayfamda :)
Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Nice nice güzel paylaşımlara inşallah..Alternetif mutfağı ben çok seviyorum,dilerim çoookkk uzun yıllar harika paylaşımları devam eder..

Sevil Şahin dedi ki...

Daha nice seneler hep beriaber olalim canim ablam sevgilerimle

oktayyus dedi ki...

bir ikizannesi olarak bu bloga minnettarım belki çok fazla yorum yazamıyorum ama fırsat buldukça takip ediyorum ve bazende şüpheleniyorum acaba Handan hanım benim sesimi mi duydu diye... benim zor diye düşündüğüm birçok yemeğin aslında hiçde zor olmadığını, her zaman vakit yaratılabileceğini, çocuklarım için sağlıklı ve pratik yiyeceklerin nasıl hazırlanacağını yalın,keyifli bir anlatım ve güzel görsellerle işleyen bu blogu gerçekten çok seviyorum, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...