Barbun Tava

4 Ocak 2011 Salı

Herkese merhaba. Bugün çıtır, çıtır bir balık tarifi var. Afiyetler olsun.
Malzemeler:
1 kg. barbun
250 gr. mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
Hazırlanışı:
Barbunlar ayıklanır, yıkanır ve süzülür. Bir kabın içerisine bir tatlı kaşığı karbonat, 2, 3 su bardağı su ve biraz tuz konulur ve hepsi karıştırılır. Başka bir kaba da mısır unu konulur. Balıklar önce karbonatlı suya sokulur, ardından mısır ununa bulanırlar. Unun fazlası üzerlerinden alınır. (Balıklar unlandıktan sonra kevgirden geçirilirse fazla unu kolaylıkla alınabilir) Tavaya 1 yemek kaşık zeytinyağı konulur kızdırılır ve balıklar tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir. Balıklar kızarınca bir kapak yardımı ile ters çevrilirler. İkinci tavada bir yemek kaşığı zeytinyağı daha ilave edilir ve işlemler tekrarlanır. Pişen balıklar servis tabağına alınıp, sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

24 yorum:

sevda dedi ki...

balıklar nefis olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

mine dedi ki...

valla olsa da yesek ne güzel olurdu bu arada karbonatı ilk defa gördüm denemeli
ellerine sağlık

mine dedi ki...

valla olsa da yesek ne güzel olurdu bu arada karbonatı ilk defa gördüm denemeli
ellerine sağlık

Saglıklımutfak dedi ki...

of çok güzel duruyorlar:)eline sağlık Handan'cım

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancığım nasıl güzel gözüktü bu saatlerde öğle yemeği yememiş benim için ellerine sağlık afiyetler olsun sizlere...

HASRET dedi ki...

nefiss görünüyorlar!! ellerine saglik canim.. sicacik sevgileirmle..

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Handancım,balıkların ne güzel görünüyor asker gibi dizmişsin :) Ooof harika olmuş ellerine sağlık. Bize bakmak düşer size de yemesi afiyet olsun :) Sevgilerimle iyi günler..

lezzet sarayı dedi ki...

oh mis gibi olmuşlar ellerine sağlık.

YEMEK VAKTİ dedi ki...

bayılrım barbunyaya canım benim.Ellerine sağlık

Zeynep dedi ki...

canımmmm ,ellerine sağlık nefiss görünüyor
çok öpüyorum çoook:)

Tümay Öztürk dedi ki...

Balığı her zaman tek geçerim. Ellerine sağlık Handan ablacım:)

sarkaç dedi ki...

İlk kez duydum, ben de karbonatı. Yağ çekmesini mi engelliyor?
Ellerine de sağlık, çok güzel görünüyorlar.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

çipuradan sonra en sevdiğim balıktır barbun babam trabzondan gelirken 10 kg. getirdi doldurduk buzluğa canımız isteyince çıkaıp yiyoruz:)
harika oluyor tavukumsu nefis etine bayılıyorum elerine sağlık canım:)

Tijen dedi ki...

Barbunya bana hep Bodrum'u hatırlatır. Orada Ali'nin Yeri vardı ama hangi koydaydı hatırlayamıyorum. Ne zaman gitsek barbun gelirdi masamıza.

Gülcan dedi ki...

olsaydı öyle bir yerdimki elinize sağlık sevgiler.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Handancım, benim taslaklarımda da 'tekir tava' bekliyor, o yüzden senin tarifi görünce tesadüfe gülümsedim. Eline sağlık canım, seninki daha değişik zira, ben neredeyse hiç yağ koymuyorum ama senin unlama biçimin değişik. Sevgiler..

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Mine ve Sarkaç, karbonat balığın yağı çekmesini önlüyor. Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

off enfes görünüyor,yanına bol salata ımmmm.
ellerine sağlık canım.

Peri Tozu Fotograf dedi ki...

ii ki istanbuldayken gordum bu guzelleri:)anneme aksam siparisimi aynisinin tipkisindan veriyorum :))

Peri Tozu Fotograf dedi ki...

ii ki istanbuldayken gordum bu guzelleri:)anneme aksam siparisimi aynisinin tipkisindan veriyorum :))

Yeşim dedi ki...

tam mevsimi.
afiyet,şifa olsun.
sevgiler.

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

selam canım elıne sağlık balıklar harıka elıne sağlık

Çilekli Mutfak dedi ki...

ellerinize sağlık..çok güzeller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino