2 Ekim 2010 Cumartesi

Körili Kıymalı Muska Böreği

Herkese güzel bir Cumartesi günü dilerim. Bugün sizlere haftasonu kahvaltısı ve öğleden sonra çayı için alternatif olabilecek bir tarif vermek istiyorum. Fırında Körili Kıymalı Muska Böreği. Bu böreğimin özelliği kızımın ilk defa muska böreği sarmasıdır. Bu börekler kızımın elinden çıktığı için bize daha da lezzetli geldi.(Galiba aşcı yamağım iyi bir aşcı olacak ne dersiniz?) Ellerine sağlık Ceren'ciğim. Börek için kullandığım köri kıymayla birleşince ortaya çok güzel bir tat çıktı. Sizlerin de mutlaka denemenizi öneririm. Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 demet maydonoz
tuz
karabiber
2,5 çay kaşığı Köri
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir, soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilir. İçine kıyma ilave edilip, pişirilmeye devam edilir. Son olarak tuz , biber ve 1,5 çay kaşığı köri eklenir, iyice karıştırılır . Kıyma iyice kavrulunca içine doğranmış maydonoz eklenir ve altı kapatılır.Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve zeytinyağının kalanı iyice karıştırılır. Yufkalar uzun kalın şeritler halinde kesilir. En üstteki yufkaya fırça ile yoğurtlu karışımdan iyice sürülür, şeritin ucuna kıymalı harçtan konulur ve sağa, sola üçgen olacak şekilde katlayarak yufkanın sonuna kadar gelinir ve uç kısmı ıslatılara kapatılır. Tüm yufka şeritleri için aynı işlem yapılır. Muska böreklerinin sarılması bitince elde kalan yoğurtlu karışıma 1 çay kaşığı köri ilave edilip, karıştırılır ve bu karışım tüm böreklerin üzerine bolca sürülür. 180 C ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Bu tarifimi Fatoş'un Dünyasının ev sahipliği yaptığı Kahvaltılıklar etkinliğine yolluyorum. Fatoş'a etkinlikte kolaylıklar dilerim.

18 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım mutlu hafta sonları Ceren prenseste annesi gibi çok marifetli
olacak belli.Börekler enfes elleri
ne sağlık öpüyorum.

umutluhayat dedi ki...

handancım sana kocaman bir maşallah diyorum.böyle marifetli annelerin marifetli kızları olunca çok imreniyorum.ne kadar güzel size bal gibi gelmiştir bu börek.ama hakkını yememek gerekli gerçektende harika görünüyor.cerenin ellerine sağlık.öpüyorum.

fuat gencal dedi ki...

Ceren hanımın ellerine, emeğine sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

öznur-ata dedi ki...

çok lezzetli görünüyorlar..kızoşun ve sizin ellerinize sağlık..köriyi çok severim ve kesin denicem..sevgiler

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Handan,
Ceren'in ve senin ellerinize sağlık, börekler nefis görünüyor.
Maşallah anne kız güzel bir işbirliği yapmışsınız.

lezzet sefasi dedi ki...

Cerenin ellerine saglik. EE her yamak gun gelip ahci olacak.
Sevgiler
Sefa

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

baharat görünce akan sular duruyor hemen okudum tarifi:) köri ile hiç denemedim, tatmak gerek.. ellerinize sağlık ikinizinde...

Indian food recipes dedi ki...

yummy snack!looks crispy&lovely golden color

havva dedi ki...

Kocamaaaaan bir aferim Cerenime sanki hepsi cetvelle ölçülmüş gibi ne kadar muztazam bir şekilde sarılmış. Eminim tadıda çok güzeldir. Ceren ve sizin ellerinize sağlık.

Meleğin Mutfağı dedi ki...

ellerine sağlık canım harika görünüyor..

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ellerine saglik canim cok guzel olmus
vazgecilmez lezzetlerimizdendir :)

mine dedi ki...

bizim evin bayanlarının midesi hassastır daha doğrusu annemle benim yengeç burcu olmaktan mıdır nedir : ) biraz daha az köri koysam olur galiba

Banu dedi ki...

Handancım nefis üstü nefis olmuş ellerine sağlık. Köriyi ben sırf tavuk yemeklerinde kullanırdım ama böyle hımmm olmuş... Arşivime aldım... Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

ellerıne saglık cnm super gorunuoor .blog bulusmasında rahat rahat konustukk cok mutlu oldum svgler

Unknown dedi ki...

Handan cığım Ceren ile ellerinize sağlık.Nefis görünüyorlar.öpüyorum ikinizide.

Bengü dedi ki...

Handan hanımcığım, Ceren gerçekten yemek konusunda başarılı.Ellerine sağlık. Köri fikri süper. Benim görümcem, ete de koyuyor köri yemek yerken. Henüz denemedim hiç. Ama nasıl olur çok ta merak ettim şimdi. Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Muska böreğini çok severim ama körilisini hiç denememiştim.En kısa zamanda yapacağım,ellerine sağlık!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...