19 Ekim 2010 Salı

Humus

Herkese merhaba. Haftaya bir meze tarifi ile devam etmek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
2 limonun suyu
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Geceden haşlanan nohutların kabukları soyulur.(Ben hazır haşlanmış nohut kullandım) Nohut mutfak robotunda iyice ezilir. Bir kapta tahin, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı biber karıştırılır ve nohuta katılıp, karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar ezilerek karıştırılır.
İyice ezilince servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

34 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Ekmeye surup surup yemesinei pek severim
Ellerine saglik cnm
Sefa

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık canım.....güzel lezet dolu bir gün diliyorum.çok öptüm.sevgiler.

Unknown dedi ki...

bana yapımı zor gibi gelmiştir hep.o yüzden hiç denemedim.ama yemesine doyamam.ellerine saglık.

Şehnaz dedi ki...

handancım nefis olmuş..bende yaparım..ellerine sağlık tatlım..

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım,sevgiyle kal.

Bulbulunyeri dedi ki...

Ekmeğimin üzerine bolca sürüp, yanında da çayla yemek harika olurdu. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

havva dedi ki...

Sunumu çok şık kendiside çok güzel gözüküyor. Yapımının zor olduğunu düşünürdüm ama gayet pratik bir tarifmiş. Hemen denemek istiyorum. Ellerinize sağlık...

Peritozu dedi ki...

Esimin Iskenderunlu olusu nedeniyle,oralarda sık sık yapılan bu meze, Iskenderundaki annemizi hatirlatti bize.Simdiye kadar sadece yemek kismiyla ilgilendim bu guzel mezenin,yapmasi nedense karisik gorundugu icin gozume..Aslinda tarif oldukca kolaymis.Haftasonu icin guzel bir is cikti bana :)

umutluhayat dedi ki...

canım ne çok severim humusu bir bilsen.nefiste görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler

mine dedi ki...

sunum ve tabak çok hoşuma gitti
ellerine sağlık
ben de taaa antakyalardan nohut unu almıştım bu iş için kullandım mı hayır yazık oldu una tarihi geçti tabii
ah bu ben ah bu tembelliğim : )

CANAN TURHAN dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor... En sevdiğim meze, ilk misafirlerime yapacağım... Ne kadar güzel bir blogunuz var. Tarif defteri tutmama hiç gerek yok, sevdiğim çok şey burada açıp okumam yeterli...

mandalincikmazi dedi ki...

Güzel görünüyor ellerine sağlık.
Hiç humus yemedim şöyle birisi yapsada bi tasam nasıl acaba beğenirsem yaparım :)

Saglıklımutfak dedi ki...

Handan'cım lezizi gözüküyor. eline sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

seneler evvel bir komşumuzun elinden yemiştim o zamandan beri ne yedim ne de yapmak aklıma geldi ama kıpırdanma zamanı sanırımm yapmalıyıımm:))
ellerine sağlık handancığım:)

dokuzuncubulut dedi ki...

Çok severim Handan Hanım. Ben genelde bibersiz yaparım, ama kırmızı biber de çok güzel renklendirmiş. Bir daha ki sefere böyle deneyeceğim. Ellerinize sağlık olsun.

tarih84 dedi ki...

sevip sevmediğimden pek emin olamadığım bir şey.Antakyada sabah kahvaltısında bile konulan bir meze.Ya da bizim bulunduğumuz günlerde arap misafir çokluğu ile otelin memnuniyet politikası gereği bolca servis edilmiş bilemiyorum.Ben biraz favaya benzettim.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor arkadaşım

lezzet sarayı dedi ki...

handancım ellerine sağlık nefis olmuş.

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Humus çok sevdiğim bir mezedir,sizin sunumunuz nefis görünüyor, canım çekti valla...ben humusun üzerine çam fıstığını tereyağda kavurup döküyorum .

Burcu Çalışkan dedi ki...

tahminimden kolay bir tarifmiş h.sonu misafirlerim için not alıyorum hemen, paylaşım için tşekkürler

evatolyesi dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)

Unknown dedi ki...

Hndancım bayılırım humusa ellerine sağlık öpüyorum...

Anonim dedi ki...

Handancım şahane gözüküyor acayip severim;) ellerine sağlık...

pelince.com

susamcorekotuFeriha dedi ki...

yedim ama hiç yapmadım:(( eline sağlık sevgiler

Unknown dedi ki...

görünce yapasım geldi ellerine sağlık Handancım

www.sendepisir.com dedi ki...

Sunum nefis ellerine sağlık..
sendepişir/Nilgün

Anonim dedi ki...

canım eline sağlık görüntü harika tadını hiç bilmediğim bir tad denemek lazım senin tarifinle bloğunda tariflerinde çok güzel çok teşekkürler paylaştığın için

Tümay Öztürk dedi ki...

kaç gündür aklımda benimde humus:) İnşallah en kısa sürede bende yapıp yayınlayacağım. Çok severim humusu. Ellerine sağlık Handan Abla. Lezzeti süper duruyor...

Sevtap dedi ki...

Hiçbir mezeye hayır diyemem bazı deniz canlıları dışında :) Humusuda çok seviyorum bol acılısından hemde ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.

Anonim dedi ki...

10. yoruma Mudo Bootie Hediye !

http://sound-of-the-rain.blogspot.com/2010/10/10-yoruma-mudo-bootie-hediye.html

Sadece yorum bırakarak bu şansa ortak olun :)

Tijen dedi ki...

Pek severim doğrusu! Eskiden yaptığım bir hali: Pita ekmeği arasına (pideye de olur) humus, güzel bir mozzarella peyniri ve domates. Ne kadar da güzel olur!

Banu dedi ki...

Nefis bi görüntü nefis bi tad ellerine sağlık canım harika olmuş...

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

CANAN TURHAN dedi ki...

Dün misafirlerim için yaptım ve tam not aldı, herkes çok beğendi, kıvamı lezzeti çok güzeldi. Paylaşım için tekrar teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...