17 Temmuz 2010 Cumartesi

Menemen

Çocukken yazın haftasonları babacığım bize menemen yapardı. Şimdi ne zaman menemen yesem nurlar içinde yatsın babacığımın yaptığı menemeni hatırlar, boğazım düğümlenir. Hiçbir menemende babacığımın yaptığının tadı yok. Yazın sıcak günlerinde haftasonları artık ben menemen yapıyorum evdekilere. Neyse bu konudan çıkalım isterseniz.
Memenen, her öğün yenilebildiği ve hafif olduğu için çok sevilen bir yemektir ve yapımında kullanılan malzemeler yapanın zevkine göre değişiklikler gösterebilir. Ben babamdan öğrendiğimi sizlerle paylaşacağım ama sizler zevkinize göre malzemeleri (peynir, kuru soğan, sarımsak gibi)arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
4 adet büyük boy domates
4 adet yeşil sivri biber
4 adet yumurta
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir sahana zeytinyağı konulur ve kızdırılır. İçine küçük küçük doğranmış sivri biberler eklenir ve çevrilir. Üzerine kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesler eklenir. Bir süre karıştırılıp, pişirilir. Üzerine başka bir kapta kırılıp, karıştırılan yumurtalar eklenir, tuz ve biber de eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir ve pişince sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

11 yorum:

mine dedi ki...

Handancım babalarımız nur içinde yatsın. Ben de o kadar çok özlüyorum ki mekanları cennet olsun

Unknown dedi ki...

Canım hepsi nur içinde yatsınlar.Biz
dede çok sevilir menemen haftada bir
kez mutlaka yapılır.Ellerine sağlık
öpüyorum...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancığım nur içinde yatsın hepsi. Annemin yaptığı gibi yapmışsın. Ben kuru soğnda koyuyorum ama annnem koymuyor.Çokta nefis oluyor eline sağlık sevgiler..

umutluhayat dedi ki...

handancım ellerine sağlık sanki kalbimi okumuşsun bugün bir ara çok canım istedi,bugünlerde yqapsam diye düşündüm.çok severim.babacığına allah rahmet eylesin

fuat gencal dedi ki...

Mevlam babanıza rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.
Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım babacığın nur içinde yatsın...

Ellerine sağlık..
Mutlu hafta sonları:))

lezzet sarayı dedi ki...

bende çok severim menemeni çok lezzetli olur

babanız içinde ALLAH rahmet eylesin
kalanlarında acılarını göstermesin....

tatlıhayat dedi ki...

Merhaba,ziyaretiniz için çok teşekkürler.Benim de rahmetli canım babam çok güzel çay demlerdi.Allah hepsine rahmet etsin.Sevgiyle...

havva dedi ki...

Menemeni galiba hep babalar çok güzel yapıyor veya bize öyle geliyor. Bizde de babacığım hep yapardı ve hepte güzel olurdu. Allah hepsine rahmet etsin. Damak tadı aynı bizde de aynen bu şekilde yapılır. Çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık...

Benhurum dedi ki...

Ansızın aklıma düşen ve o anda derhal yaptığım bir yemek türüdür:) Çok severim ellerine sağlık tatlım, bak yine aklıma düştü fakat bu akşam pişirebilmem imkansız çünkü yemeğe davetliyim, neyse en kısa zamanda yaparım bende:)
Babacığına Allah'tan rahmet dilerim.
Sizlerede afiyetler olsun...
Kucak dolusu sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Yorum yazan herkese teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...