Etli Barbunya

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Herkese merhaba. Yine sıcak, yine kavruluyoruz bakalım bu ne kadar devam edecek? Bugün yazın en güzellerinden biri olan barbunya fasulyesinin etli tarifini vereceğim. Pilav ve cacıkla beraber harika bir üçlü oluşturuyorlar. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo barbunya fasulye
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 büyük boy havuç
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır ve 10 dak. haşlanır. Haşlanınca süzülür. Ayrı bir tencerede yağ kızdırılır, etler konulur ve kavrulur üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir. Soğanda kavrulduktan sonra salça ve küçük küçük doğranmış domates ve havuç eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp 5 dak. pişirilir. Bu karışıma barbunya eklenir, bir iki sefer hepsi birlikte karıştırılıp, suyu ilave edilir ve pişirilir. Altının kapanmasına yakın tuzu atılır. Altı kapatılınca bir süre tencerede ağzı kapalı bekletilir ve pilav ve cacıkla beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN

13 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Sevgiler..

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım bu
üçlüye:))Sevgiler...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

handan ablacım ben etsiz olarak alayım :)
ellerine sağlık afiyet bal olsun sevgiler

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı

Saygılar.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ohh miss gibi ellerine sağlık canım sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

çok güzzel olmuşhandancım.ellerine sağlık

çeşnici Handan dedi ki...

Gülcüğüm çok teşekkürler canım sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Deryacığım gerçekten ne kadar da birbirlerine yakışıyorlar değil mi?

çeşnici Handan dedi ki...

Sevilciğim, sana etsiz özel olarak yaparım canım yeter ki sen iste. Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Fuat Bey çok teşekkürler.

çeşnici Handan dedi ki...

Aslıcığım, çok teşekkürler canım.

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım çok teşekkürler.

havva dedi ki...

Çok güzel görünüyor etli, kıymalı yani sıcak olarak hiç barbunyayı denemedim ve yemedim. Barbunyayı hep zeytinyağlı olarak düşünmüştüm ama hazır mevsimindeyken hemen deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino