23 Haziran 2010 Çarşamba

Kıymalı Bamya

Yazın narin sebzelerinden biri de bamyadır. Çoğu kişi tarafından sevilmeyen, bence kıymeti bilinmeyen, hakettiği değer verilmeyen bir tattır. Biz ailece çok sever ve yeriz. Pazarda minik minik körpe bamyaları görünce alıp bu senenin ilk bamyasını hemen pişireyim dedim. İşte senenin ilk bamyası. Yanında pilav ve cacıkla harika bir akşam yemeği oldu.

Malzemeler:
500 gr. bamya
150 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım limon
tuz
zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bamyalar iyice yıkanır ve süzülür. Biraz kuruduktan sonra tepeleri koni şeklinde kesilerek ayıklanır. (Ayıkladıktan sonra bamyayı bir daha yıkamayınız) Tencereye küçük küçük doğranmış soğan, başka bir kapta çok az su ile hafifçe pişirilen kıyma, küçük küçük doğranmış domates, salça, bamya, yarım limon konulur. Bamyalarla aynı hizaya gelecek kadar su eklenir ve harlı olmayan ateşte pişirilir. Altının kapanmasına 5 dakika kala tuzu eklenir.Altı kapanınca üzerine zeytinyağı gezdirilir ve bir süre ağzı kapalı dinlendirilir. (Tüm pişme işlemi sırasında bamyaları fazla karıştırmamaya, hırpalamamaya çalışınız) Pilav ve cacık ile servis yapılır.

AFİYET OLSUN

18 yorum:

Sevtap dedi ki...

Bak hamile hamile bu bana yapılmaz.Neyse bugün bizim pazarımız var babama söyliyim alsın bol limonlu bamyaya bayılırım.Ellerine sağlık

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Tam mevsimi.Çok lezzetli görünüyor canım
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Bayılırım bamyaya.
Sevgiyle kal.

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık handancım en sevdiğim sebzedir baamya ancak ben kıymayı yemeklerin içinde yiyemediğim için sade pişiriyorum

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık harika olmuş çok sevilir bizdede

Damak Tadı dedi ki...

Bende akşam kıymasız pişirdim tatlım..Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Sevgilerle her daim..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancım tam annemin yaptığı gibi yanına domatesli pilavla yapıyor nefis eline sağlık.Sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Eşim sayesinde yemeye alıştığım ve de çok sevdiğim bir yemektir. Ellerine sağlık. Yeşillik sever olarak bayılırım:)

pelince dedi ki...

Bende bu sene daha yapmadım,aklıma soktun şimdi :) ayy mayhoş mayhoş ne şahane olur..
ellerine sağlık...

çeşnici Handan dedi ki...

Karabidikim afiyet olsun canım.

çeşnici Handan dedi ki...

Tijenciğim, teşekkürler canım.

çeşnici Handan dedi ki...

Bülbülün yeri sevgiler, teşekkürler.

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım, etsiz olarak da çok lezzetli oluyor. Sevgilerimle.

çeşnici Handan dedi ki...

Handeciğim, teşekkürler.

çeşnici Handan dedi ki...

Gülcüğüm yorumun için teşekkürler canım.

çeşnici Handan dedi ki...

Mineciğim pilav bamyanın yanına gerçekten çok yakışıyor canım.

çeşnici Handan dedi ki...

Tümaycığım, eşine de sana da afiyet olsun canım.

çeşnici Handan dedi ki...

Pelinciğim, çok teşekkürler. Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...