Cacık sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezidir. Yemeklerin yanında olduğu kadar tek başına da tüketilebilir. Her zaman salatalık ile yaptığım cacığı bu sefer kabak ile denedim. Gayette güzel oldu. Size de öneririm. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
2 adet kabak
1 diş sarımsak
tuz
dereotu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yoğurt karıştırılarak ezilir. İçine oldukça küçük (çentik şeklinde) doğranan kabak, dövülmüş sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır. Üzerine su eklenerek karıştırılır. (Kıvamı ayrandan koyu olmalıdır) Üzerine zeytinyağı gezdirilip, doğranmış dereotu konularak servis edilir.
AFİYET OLSUN
15 yorum:
Olabilir diye düşünüyorum kabak da salatalığa benzediğine göre. Ellerine sağlık, afiyetler olsun..
sanki kabaklar dahamı küçük olmalı....ilk fırsatta deneyeceğim ..ellerinize sağlık...sevgiler...
Bende cacığı çok severim.Kabaklı yapılana da borani diyoruz biz ve dereotu yerine reyhan kullanıyoruz,canım çekti şimdi.Ellerine sağlık ferahlatıcı harika görünüyor.
Tam rejimlik hafif bir şey, sıcaklar bastırdığında da kesinlikle güzel bir alternatif:)
tadini gercekten cok merak ettim.
Handan'cım taze otlusunu çok seve
rim kabaklıda süper görünüyor elle
rine sağlık öpüyorum.
Çok güzel bir alternatif, harika bir fikir olmuş. Ellerinize sağlık, hemen deneyeceğim.
Değişik olmuş denemem lazım ellerine sağlık eminim süperdir.
Ellerine sğalık canım yemek olmadığınd 1 numaralı akşam yemeğim kendileri bu sıra:)
Çok değişik olmuş canım denemek lazım gerçekten. Ellerine sağlık.
hımm kabak denemeye değer ablacım ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler ,
Handancım boşuna alternatif mutfak değilsin:) Süper bir fikir açıkçası hiç aklıma gelmemişti. Hemen deneyeceğim...
sevgiler
Nasılsınız handan hanım.:)
Geziyi gün gün yazacağım blogdan kısmetse.:) Ve bu kabaklı cacığıda kesinn deneyeceğimm.:)
Sevgiler..
çok değişik bence.. tadını merak ettim.. eline sağlık sevgileirmle
Yorumlarınız için çok teşekkürler.
Yorum Gönder