6 Haziran 2011 Pazartesi

Folyoda Levrek


Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya bir balık tarifi ile başlamak istiyorum. Balığı ızgara ya da fırında yapmayı tercih ediyorum. Fırında yaparken de buğlamayı çok sevmediğim ve kuru olmaması için folyoda soslu olarak yapıyorum.
Malzemeler( 2kişilik)
1 paket Iglo Akdeniz Levreği
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
4 tane defne yapağı
yanında garnitür olarak:
1 paket Iglo kendi buharında pişen sebzeler
Hazırlanışı:
Iglo levrek poşetinden çıkarılır ve çözülmesi beklenir. Çözülünce aliminyum folyonun içine konulur. Diğer tarafta yumuşamış tereyağı, tuz, karabiber ve limonun suyu iyice karıştırılır ve sos hazırlanır. Bu sosun yarısı levreğin üzerine sürülür ve bir miktarı folyonun içine dökülür. 2 tane defne yaprağı folyonun içine konulur. Folyo kapatılır ve kenarları içe doğru kıvrılır. İkinci levrek içinde aynı işlemler yapılır ve sosun kalanı ikinci balığa dökülür. Folyo da bıçakla bir iki delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de 15 dak.pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve yanında buharda pişirilen Iglo sebzeler ile sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

27 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

eline sağlık canım bende buğlama sevmem bu şekliyle tercih edebilirim:)
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

haftaya hafif ve lezzetli bir başlangıç yapmışsın.ellerine saglık.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Yemede yanında yat misali olmuş. Galiba bununla parmaklar da yenir. Nefis.
Sevgiyle kal.

mutfagabuyrun dedi ki...

sağlık ve lezzet bir arada.süper canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

~Hülya~ dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Ben bu akşam bu balığı birde Derya'nın enginarını alsam :)))
Bu arada ufak bir tavsiye aliminyum folyo yerine pişirme kağıdı kullanabilirsin. Çünkü aliminyum pişerken gıdaya geçip yüksek oranda kansorejen etki yapıyormuş, aklında bulunsun. Sevgiler :)

Saglıklımutfak dedi ki...

Realde indirim varmış. Bir ara uğrayı iglo ile doldurayım dolabımı. Ellerine sağlık canım :)

Duygu dedi ki...

Cok guzel olmus, nefis bir yemek. Cok da pratik. Temizleme derdi de yok. Balik yemeklerini ben de cok severim. Ellerine saglik Handancim...

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık çok hafif ve leziz bir tarif olmuş...

CANBOGAZDAN dedi ki...

Ellerinize saglik, balik nefis :)

Tümay Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık Handan ablacım balıktan güzeli var mı heled e Iglo ise:)

mandalincikmazi dedi ki...

Nasılda nefis görünüyor
sağlıklı ve lezzetli ellerine sağlık canım.........

Erguvan Vakti dedi ki...

İştah açıcı ve hafif bir balık yemeği olmuş eline sağlık.

Erguvan Vakti dedi ki...

İştah açıcı ve hafif bir balık yemeği olmuş eline sağlık.

Şehnaz dedi ki...

handancım,hımmmmm enfes görünüyor..ellerine sağlık tatlım..

Noblesse dedi ki...

hem hafif bir yemek hem balık daha ne olsun, ellerine sağlık ve teşekkürler.

CANAN TURHAN dedi ki...

İgloyu uzun zamandır denemek istiyordum, bu öneri bahane olacak gibi. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Pek sağlıklı bir menü olmuş Handancım:)))

Ellerine kollarına sağlık canım
tarifinin linkini aldım
Öptüm seni çok

Unknown dedi ki...

Balığın her haline bayılıyorum
Yanındada roka salatası varsa süper.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

bu hafta balık yapmadığımı fark ettim...ellerinize sağlık ne güzel....

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım nefis bir başlangıç olmuş haftaya:)
pek güzel levreği çok seviyorum bende:) salata ve levrek şahaneee:)

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım nefis bir başlangıç olmuş haftaya:)
pek güzel levreği çok seviyorum bende:) salata ve levrek şahaneee:)

yedirenk dedi ki...

ellerine sağlık ablacım çok sağlıklı olmuş...

mimosacafe dedi ki...

biz de geçen gün bir etkinlikte denedik bayıldım kendi sosu da çok lezzetliydi iglo yapmış yine :)

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım canım bugün de nasıl balık çekiyor alıp senin tarifi uygulamak lazım üstelik hiç uğraştırıcı değil sevgilerimle...

Nilgün dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım iyi haftalar..

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

iglo olmasa ne yapardım bilemiyorum! işten gel, 15 dk.da kaynar suda çözdür, 15 dkç fırında özel sosuyla kılçıksız mis gibi levreğini yap, afiyetle ye! sağlıklı, hafif, doyurucu, pratik ve güvenilir:) reklam gibi konuşmuşum bu arada:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...