En sevilen meyvelerden çilek çıktı ve büyük küçük herkes çilekli tatlılar yiyip, mutlu oluyor. (Sevilen şeyleri yemek, özellikle bu tatlı olursa insana sonsuz mutluluk veriyor.)Çilek zamanı olup da, bu kadar sevilen bir meyvanın tatlı tarifini vermemek olmaz.Tarifimiz Konuk Çeşnici Havva'dan geldi. Ellerine sağlık Havva. Tatlı yiyelim, tatlı bir haftasonuna girelim.
Malzemeler:Tart Hamuru2 bardak un
175 gr. Yumuşak margarin
2,5 kahve fincanı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
Kreması1kg süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker1yumurta sarısı
1 vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı:Krema için belirtilen tüm malzemeler pişirilir . Ocağın altı kapatıldıktan sonra yaklaşık 25 gr kadar margarin içine konularak krema iyice karıştırılır.
Tart hamurunu yoğurduktan sonra yağlanmış tart kalıbına veya ( yuvarlak borcamda olabilir) hamur yerleştirilir. Hamurun kabarmaması için çatalla birkaç yeri delinir ve hamurun üzerine yağlı kağıt konulur kağıdın üzerine ağırlık yapması için bakliyat konularak 175 derece fırında yaklaşık 25 dk kadar pişirilir. Üzerindeki bakliyatlar ve yağlı kağıt alınarak yaklaşık bir 10 dk kadar daha pişirilip fırından çıkarılır.
Kalıpta soğuduktan sonra tart hamuru ters çevrilip servis tabağına alınır. Hazırlanan krema hamurun ortasındaki boşluğa bolca dökülür. Üzeri çilek, kivi veya muz ile süslenebilir.
Meyvelerin üzerine sade tart jölesi sürülür.
AFİYET OLSUN