En sevdiğim tatlardan biri, her gün yesem bıkmayacağım sebzelerden biri enginar'dır. Artık mevsimi geldiği için çok mutluyum. Annem enginarı çok güzel pişirir. Bugün Konuk Çeşnici annem ve sizle annemin tarifini paylaşacağım. Siz tarifi okuyun, ben de senenin ilk enginarını afiyetle yiyeyim.
Malzemeler: (5 kişilik)
Ayıklanmış 5 enginar
Yarım kilo bezelye
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
Ayıklanmış enginarlar iç malzemeler hazırlanıncaya kadar kararmamaları için çukur bir kap içinde tuzlu limonlu suda bekletilirler. Havuç ve patates küp küp, soğan yemeklik olarak doğranır. Bir kabın içinde soğan, havuç, bezelye,patates,tuz, limonsuyu, şeker karıştırılarak harmanlanır. Enginarlar bir tencereye dizilir.Üzerine harmanlanan iç malzeme konulur. 2 su bardağı su eklenir. Önce harlı ateşte,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 45 dak. pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
bayılırım enginara. mevsimi de geldi. bol bol yemek lazım. eline sağlık canım. sevgiler.
YanıtlaSilTanrının yarattığı en güzel sebzelerden değilmi sizce de enginar... Ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilbayılırım enginara hele birde anne eli değdiyse.annenizin ellerine sağlık
YanıtlaSiltam bir görsel şölen olmuş, ellerinize sağlık...hani derlerya 40 enginar yiyenin ömrü uzarmış diye bu tariften sonra tam da mevsimindeyken haftada 4 enginar yesek diye küçük bir hesap olayına girdim bile..sevgiler
YanıtlaSilhımm ben de enginar sevenlerdenim :) değerinin tam olarak anlaşılmadığını düşündüğüm ve ne yazık ki çoğu evde pek pişmeyen bu sebzeyi herhalde senin sunumla gören herkes deneyecektir :) ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBende çok severim enginarı bizim evde kimse yemesede kendim için mutlaka pişiririm şimdi mevsimide gelmişken bitene kadar mutlaka pişireceğim. Sizinde ellerinize sağlık çok güzel tablo gibi duruyor.
YanıtlaSilÇok severim,mevsiminde bol bol tüketmek gerek..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Mimosa Cafe,estergonyesil, umutluhayat, şebnem, nilay, yasemin,damak tadı hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerine saglik sevgiler hattersheimdan öptüm.
YanıtlaSilSevgili Gülcan, blogumu ziyaretin ve yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilyine yeni bir blog ve harika şeyler...bayıldım yaptıklarına ellerine sağlık görüşmek dileğiyle
YanıtlaSilSevgili Gül, bloguma hoşgeldin. Ziyaretine ve yorumuna teşekkür ederim. Sevgiler.
YanıtlaSil