13 Nisan 2010 Salı

Zeytinyağlı Enginar


En sevdiğim tatlardan biri, her gün yesem bıkmayacağım sebzelerden biri enginar'dır. Artık mevsimi geldiği için çok mutluyum. Annem enginarı çok güzel pişirir. Bugün Konuk Çeşnici annem ve sizle annemin tarifini paylaşacağım. Siz tarifi okuyun, ben de senenin ilk enginarını afiyetle yiyeyim.
Malzemeler: (5 kişilik)
Ayıklanmış 5 enginar
Yarım kilo bezelye
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
Ayıklanmış enginarlar iç malzemeler hazırlanıncaya kadar kararmamaları için çukur bir kap içinde tuzlu limonlu suda bekletilirler. Havuç ve patates küp küp, soğan yemeklik olarak doğranır. Bir kabın içinde soğan, havuç, bezelye,patates,tuz, limonsuyu, şeker karıştırılarak harmanlanır. Enginarlar bir tencereye dizilir.Üzerine harmanlanan iç malzeme konulur. 2 su bardağı su eklenir. Önce harlı ateşte,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 45 dak. pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

12 yorum:

  1. bayılırım enginara. mevsimi de geldi. bol bol yemek lazım. eline sağlık canım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Tanrının yarattığı en güzel sebzelerden değilmi sizce de enginar... Ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bayılırım enginara hele birde anne eli değdiyse.annenizin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. tam bir görsel şölen olmuş, ellerinize sağlık...hani derlerya 40 enginar yiyenin ömrü uzarmış diye bu tariften sonra tam da mevsimindeyken haftada 4 enginar yesek diye küçük bir hesap olayına girdim bile..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. hımm ben de enginar sevenlerdenim :) değerinin tam olarak anlaşılmadığını düşündüğüm ve ne yazık ki çoğu evde pek pişmeyen bu sebzeyi herhalde senin sunumla gören herkes deneyecektir :) ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Bende çok severim enginarı bizim evde kimse yemesede kendim için mutlaka pişiririm şimdi mevsimide gelmişken bitene kadar mutlaka pişireceğim. Sizinde ellerinize sağlık çok güzel tablo gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  7. Çok severim,mevsiminde bol bol tüketmek gerek..Ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Mimosa Cafe,estergonyesil, umutluhayat, şebnem, nilay, yasemin,damak tadı hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik sevgiler hattersheimdan öptüm.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Gülcan, blogumu ziyaretin ve yorumun için teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. yine yeni bir blog ve harika şeyler...bayıldım yaptıklarına ellerine sağlık görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Gül, bloguma hoşgeldin. Ziyaretine ve yorumuna teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)