30 Nisan 2010 Cuma

Yoğurtlu Semizotu


Tüm manav tezgahlarında, pazarlarda taptaze, çıtır çıtır duran semizotu ne kadar faydalı bir sebzedir. Mayhoş tadı yemeklere ayrı tat katar. Ben yemeğini de, salatasını da çok severim. Haftasonuna merhaba dediğimiz bugün meze olarak çok sevilen yoğurtlu tarifini yayınlamak istedim.
Malzemeler
1 demet semizotu
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Semizotu ayıklanıp, yıkanır. Bir kapta yoğurt, dövülmüş sarımsak ile karıştırılır. İstenilen miktarda su eklenerek kıvamı ayarlanır.(Çok sulu , ayran kıvamında olmaması gerekir)
Semizotları elle koparılır ve yoğurdun içine katılır. Tuz eklenerek hepsi karıştırılır. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.
AFİYET OLSUN

6 yorum:

  1. ellerine sağlık canım bende çok severim semizotunu ,herçeşitte tüketmeyi.hatta dün akşam yemeğimiz semizotuydu.bizde yoğurtla yedik.bu arada sunduğun tabağına bayıldım.çok uyumlu olmuş ve çok değişik.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Semizotu tam bir şifa deposu ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Bernacığım tekrar hoşgeldin. Yokluğun farkediliyor bilesin. Semizotunu biz çok seviyoruz ve bu yüzden sık sık her türlüsünü yapmaya çalışıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Fuat Bey gerçekten çok sağlıklı bir bitki. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. ahh semizotu gibisi varmı hem yemeğini hem salatasını çok severim. ellerine sağlık sevgilerle

    YanıtlaSil
  6. Gökçeciğim, semizotunu sevmeyen yok sanırım. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)