Baharın hakkı tam verilmeyen, biraz geri planda kalan sebzesi sanırım Sultani Bezelye'dir. Bakla, bezelye ve yeşil fasulye kadar bilinmeyen, pişirilmeyen ve sevilmeyen bir sebzedir.(En azından benim çevremde) Oysa ne kadar güzel ve faydalıdır. Bu geri plana atılmış! güzelliği bugün sayfama almak istedim. İşte tarifi:
Malzemeler:
Yarım kg. sultani bezelye
1 kuru soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Dereotu
Zeytinyağı
Hazırlanışı :
Bezelyeler yıkanır, ayıklanıp, kılçıkları çıkarılıp, ortadan ikiye bölünür. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve küçük küçük doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine salça ve doğranmış domatesler eklenir karıştırılır. Bezelyeler tencereye konulur ve bir iki dakika çevrilir. Toz şeker ile bezelyeleri örtecek kadar su eklenir ve kapağı kapatılarak pişirilir. Altını kapamaya az kala tuz ve doğranmış dereotu eklenir. Soğuduktan sonra üzeri (istenirse) dereotu ile süslenerek servis edilir.
Yarım kg. sultani bezelye
1 kuru soğan
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Dereotu
Zeytinyağı
Hazırlanışı :
Bezelyeler yıkanır, ayıklanıp, kılçıkları çıkarılıp, ortadan ikiye bölünür. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve küçük küçük doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine salça ve doğranmış domatesler eklenir karıştırılır. Bezelyeler tencereye konulur ve bir iki dakika çevrilir. Toz şeker ile bezelyeleri örtecek kadar su eklenir ve kapağı kapatılarak pişirilir. Altını kapamaya az kala tuz ve doğranmış dereotu eklenir. Soğuduktan sonra üzeri (istenirse) dereotu ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
Baharin sevilen bir sebzesi.Gorunumu istah acici.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Ellerinize sağlık. Çok güze ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Tarif için çok çok teşekkürler... Pazarda Markette hep görür nasıl piştiğini bilmediğim için cesaret edip alamazdım. Artık ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık çok çok güzel görünüyor....
YanıtlaSilSefacığım,benim baharda sevdiğim lezzetlerden biridir. Sevgiler.
YanıtlaSilFuat Bey, yorumunuza ve sıkı takipçiliğinize çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilCanancığım, zamanı geçmeden hemen denemeni öneririm. Çok seveceğine eminim. Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Açıkçası benimde biraz geri plana ittiğim bir sebzedir bu ama senin yaptığın üzerindeki dereotlarıyla çok iştah açıcı görünüyor, denemeye değer:)
YanıtlaSilBeyzacığım, çevremde ne yazık ki bunu seven ve pişiren kimse yok. Deneyince beğeneceğini umuyorum. Denemekten ne çıkar değil mi? Sevgiler.
YanıtlaSil