Herkese iyi haftalar. Haftaya rengarenk bir tarif ile başlamak istediğim için bu börek tarifini sizlerle paylaşıyorum. Gökkuşağı böreğinin içindeki malzemeleri sizler isterseniz değiştirip, çeşitlendirebilirsiniz. Bu tarifimi Tuz Biber Dergisinin Börekler Etkinliğine gönderiyorum. Tekrar iyi haftalar.
Malzemeler: (12 dilim)
5 yufka
Kıymalı börek iç harcı
Dereotlu patates börek iç harcı
Beyaz peynirli ıspanak börek iç harcı
Tuzla ovulmuş havuç börek iç harcı
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
(Börek iç harçlarını zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
Hazırlanışı:
Yumurta, zeytinyağı, su ve yoğurt bir kapta iyice karıştırılarak, börek için bir karışım hazırlanır. Bu karışımın sürüldüğü her bir yufkanın içine bir börek iç harcı konulur, kenarlarından içe katlanarak yufka rulo şeklinde sarılır ve kenara alınır. 4 yufka aynı şekilde iç harçları ile sarılarak rulo şekline getirilir. 5. yufka karışım sürülerek masaya açılır ve 4 rulo sırasıyla renk uyumu dikkate alınarak iki rulo alta, diğer 2 rulo bunların üstüne gelecek şekilde konulur. 5. yufka kenarları içine katlanarak 4 ruloyu içine alarak sarılır ve ortaya büyük bir rulo çıkar. Kalan karışım büyük rulonun üzerine sürülür. Yağlanmış tepsiye konulur ve 180 C'de üstü hafifçe kızarana kadar pişirilir. Çıkarıldıktan sonra biraz soğuması beklenir ve rosto şeklinde dilimlenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
BU TARİFİM TUZBİBER DERGİSİNİN MAYIS 2010 SAYISINDA YAYINLANDI
nefis bir lezzet şöleni olmuş.ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe kadar guzel gorunuyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilDenemek istediğim tarifler arasındaydı. Görüntü süper, eminim tadıda öyledir.
YanıtlaSilSevgiler
Umutlu hayat,gerçekten lezzet şöleni. Teşekkürler, sevgiler.
YanıtlaSilDüşbahçesi, görüntüsü gerçekten güzel değil mi ben de görüntüsünü çok beğeniyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilKitchen-art,tadı da görüntüsü gibi süper emin olabilirsin. Yorumun için teşekkürler. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Gökçen beyin kitabında vardı bu tarif, ben de çok beğenmiş, bir kaç kere yapmıştım. Ellerine sağlık Çeşnici!
YanıtlaSilSevgili Tijen,ben bu tarifi yakın zamanda bir arkadaşımdan öğrendim ve çok beğendim. Özellikle renkli görünüşü ve bir kaç tadı bir arada alabildiğim için çok sık yapıyorum. Yorumun için teşekkürler. Sevgilerimle
YanıtlaSilEn sevdiğim böreklerdendir çok sık yapıyorum elelrine sağlık...
YanıtlaSilPembe tatlar, yorumun için teşekkürler. sevgiler.
YanıtlaSilçok enteresa. ilk defa gördüm böyle bir börek. hakkaten harika bir fikir. kesinlikle denemek isterim. sevgiler.
YanıtlaSilMimosa Cafe, görüntüsü gibi tadı da harika. Sen faklı şeyleri denemeyi seviyorsun belki içine farklı malzemeler de koyarsın. Sevgilerimle.
YanıtlaSil