27 Nisan 2010 Salı
Afyon Lokumu
Bugün sizlerle oldukça hafif bir tatlı tarifini paylaşmak istiyorum. İşte tarifim.
Malzemeler: (15 adet)
125 gr. margarin
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şeker
1 kg. süt
1 Paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için istenilen ölçüde şam fıstığı
Hazırlanışı:
Un ile yağ çok hafif kavrulur. Diğer malzemeler de içine katılır ve karıştırılarak muhallebi yapılır. Muhallebi pişince ocaktan alınır ve 10 dak.blender ile çırpılır. Islatılmış fırın tepsisinin içine dökülür. Bir spatula yardımı ile düzeltilir ve bir gece dolapta bekletilir. Tepsinin kısa tarafı 5’e, uzun tarafı 3’e bölünür. Dikdörtgen parçalar oluşturulur. Tüm tepsiye ceviz dökülür. Dikdörtgen parçalar rulo şeklinde sarılır ve hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınır. Üzerleri şamfıstığı ile süslenir.
AFİYET OLSUN
Harika olmus ellerinize saglik.1 paket su demisiniz ama kac kg anlayamadim.
YanıtlaSilEllerinize saglik.
Sevgiler
Sefa
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Sütlü bir tatlı olmasına rağmen hiç duymamıştım. Çok lezzetli ve hafif görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmmmmm güzel görüntü. ellerine salık. sevgiler
YanıtlaSilLezzetsefası, ziyaretin için teşekkürler. Dikkatin için de ayrıca teşekkür ederim. 1 paket süt 1 kg. süt anlamında kullanılmıştı ama hemen düzelttim sağol.Sevgiler.
YanıtlaSilFuat Bey çok teşekkür ederim tarifi denerseniz çok beğeneceğinize eminim.
YanıtlaSilCanan, gerçekten çok hafif bir tatlı. Bu sıcak günlerde ağır tatlılar yenmediği için böyle hafif ama çok lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
YanıtlaSilGökçeciğim,beğendiğine sevindim. Sevgilerimle.
YanıtlaSilAyy ayy yerim ben bu lokumları:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Pembe Tatlar, bol bol ye afiyet olsun sevgiler.
YanıtlaSilBen tarif yayınlandığında hemen denedim ve dün akşamda yedik gerçekten çok lezzetli olmuştu. Gerçek Afyon lokumu gibi büyük, küçük herkesin seveceği bir lezzet. Mutlaka tavsiye ederim...
YanıtlaSilHavvacığım, sıkı bir takipçi olarak tarifi yapman ve yorumunu yazman beni çok mutlu etti hele beğenmenize çok sevindim. Afiyet olsun.
YanıtlaSilTarif öyle çok ilgimi çekti ki dün ben de denedim. Sadece un biraz az geldi ve zor sarıldı diyebilirim. Bir dahaki sefere 1 bardak + 1 çorba kaşığı un ile yapacağım. Bir de evde cevizim değil kıyılmış fındığım olduğu için fındıkla yaptım... Fındıklı da tadı denemeye değer diyorum. Tekrar tekrar ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCanancığım, tarifi denemen beni çok mutlu etti. Önerini dikkate alıp, bir dahaki sefere ben de fındığı deneyeceğim. Teşekkürler.
YanıtlaSilYaşasın..artık fondü yemek için kahve dünyasına gitmeme gerek kalmadı, hepsi çok güzel gözüküyor ama bilirsiniz tatlıya dayanamam:))
YanıtlaSilellerinize sağlık..iyi tatiller şimdiden..
Özlemciğim, senin gibi tatlı düşkünü birinin beğenmesine çok sevindim.
YanıtlaSil