24 Nisan 2010 Cumartesi
Zeytinyağlı Bakla
Şu an tam mevsimini yaşadığımız ve daha önce kıymalı tarifini verdiğim baklanın şimdi de yoğurtla beraber harika bir tat oluşturan zeytinyağlı tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. İyi haftasonları.
Malzemeler:
1 kg. bakla
2 büyük domates
1 büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
1 demet dereotu
Zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı
Baklalar ayıklanıp, yıkanır, doğranır. Doğranan bakla, un ve limonsuyu konulmuş suda bir süre (maks. 10 dak.) bekletilir. Bir tencereye zeytinyağı konulur. Isıtılan zeytinyağına doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Tencereye süzülmüş bakla, doğranmış domates, şeker ve üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişirilir.Pişmesine yakın baklaya doğranmış dereotu ve tuzu ilave edilir. Pişen bakla tencerede soğumaya bırakılır. Servis tabağına alınan baklanın üzerine doğranmış dereotu konulur ve soğuk olarak yoğurt ile beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN
Bir tabakta ben alayım yoğurtlsuundan canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilhımm çok severim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilafiyet bal olsun
bu arada mailine geri dönüş yaptım geldi degilmi
sevgiler
Pembetatlar,afiyet olsun bir tabak da benden sana. Sevgiler.
YanıtlaSilSevilciğim,teşekkürler. Mailini aldım sevgilerimle.
YanıtlaSil