Malzemeler:
1 Kg. bakla
250 gr.kıyma
1 büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı un
Limon
Dereotu
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Baklalar ayıklanıp, yıkanır. Küçük küçük doğranır. Bir kabın içine bakla, bir limonun suyu, bir kaşık un konur ve üstünü örtecek kadar su konup biraz bekletilir. Ayrı bir kapta zeytinyağının içine doğranan soğan çevrilir. Kıyma eklenir ve kavrulur, üstüne salça eklenir. Diğer tarafta suyun içinde bekleyen bakla süzülür, sudan geçirilip, tencereye eklenir. Bir iki karıştırdıktan sonra baklaların üstünü örtecek kadar sıcak su eklenir. Yarım limon suyu ve biraz şeker eklenip, kısık ateşte pişmesi beklenir. Pişen baklanın altının kapatılmasından hemen önce tuz ve doğranmış dereotu eklenir.
Sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
ellerine sağlık canım ama baklayla hiç aram yok.sevgiler
YanıtlaSilbu güzel tarifinden sonra nice biz hep zeytinyağlı yiyoruz diye düşündüm baklayı :)) ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilUmutluhayat; bu bakla çok talihsiz. Çünkü senin gibi baklayla arası olmayan çok kişi tanıyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilNilay'cığım,
YanıtlaSilBen de eskiden sadece zeytinyağlı yapardım ama bu tarifi öğrendikten sonra daha fazla bu şekilde pişiriyorum. Sevgiler.
Nilay hn bende şimdiye kadar baklayı sadece zeytinyağlı olarak pişirip yiyordum. Ama gerçekten kıymalısı da çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim...
YanıtlaSilHiç kıymalı denememiştim. Eline sağlık.
YanıtlaSilYemekbahane: Denemenizi öneririm eminim beğeneceksiniz. Sevgiler
YanıtlaSilBende baklayı çok sık olmasada arada zeytinyağlı olarak pişiririm
YanıtlaSilama kıymalısınıda çok merak ettim mutlaka deneyeceğim eminim çok lezzetli oluyordur.Ellerinize sağlık.
Yaseminciğim mutlaka dene beğeneceğine eminim. Sevgiler.
YanıtlaSil