1 Mayıs 2010 Cumartesi

Tavuk Kanat Izgara


Bahar geldi, havalar ısındı artık bahçelere çıkma zamanıdır. Bahçelere çıkınca da barbekünün vakti gelmiş demektir. Haftasonları ailece yapılan barbeküyü kim sevmez. Bugün Cumartesi, yarın Pazar, bu haftasonu ben de açıkhava için plan yapanlara uygun bir tarifi vereyim istedim. Çocukların da severek yediği bu tarif patates salatası ve makarna ile gayet güzel bir haftasonu menüsü oluşturur. Haydi şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
10 adet tavuk kanatı
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
nane
fesleğen
Acı sevenler için kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Limonsuyu, zeytinyağı, salça, tuz, karabiber ve diğer baharatlar(burada ağız tadınıza göre başka baharatlar da ekleyebilir, ya da çıkarabilirsiniz) bir kabın içine konur ve iyice karıştırılarak bir sos hazırlanır. Tavuk kanatlarının hepsi bu sosa iyice bulandıktan sonra mümkünse bir gece aynı gün kullanılacaksa 1,2 saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkarılan tavuk kanatlar ızgaraya konulur ve iki tarafı da çevrilerek pişirilir. Tavukların içinin çiğ kalmaması için iyice pişirilmesi gerekir.( Bu tarifi evinizdeki fırın ızgarasında da yapabilirsiniz.)

AFİYET OLSUN

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

nefis olmuş canım.umarım bizde bu hafta havanın gazabına uğramamdan açıkhavaya çıkarız.

çeşnici Handan dedi ki...

Bernacığım, inşallah istediğiniz gibi güzel bir gün geçirirsiniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...