18 Mayıs 2010 Salı

Eskişehir Notları


Geçtiğimiz haftasonu Eskişehir turuna katılarak 2 günümü Eskişehir'de geçirdim.Çok güzel, temiz, modern ve üniversite gençliği nedeniyle cıvıl cıvıl bir şehir. Ben gezi blogu yazmadığım için size uzun uzun bilgi vermeyeceğim. Ama etkilendiğim ve mutlaka görmenizi önderdiğim yerleri çok kısaca anlatacağım ve tabi ki yenmesi gerekenleri sizinle paylaşacağım.


Eskişehir'e özgü lületaşı ile yapılan hediyelik eşyaları bulabileceğiniz Atlıhan ile hem alışveriş yapıp, hem birşeyler yiyip, içebileceğiniz eski bir hal binası iken restore edilerek açılan Haller Gençlik Merkezinde hem sevdikleriniz için hediyelikler alıp, hem de güzel vakit geçirebilirsiniz.


Odunpazarı Evleri içinde bulunan Türkiye'nin ilk cam sanatları müzesi olan Çağdaş Cam Sanatları Müzesindeki eserlere hayran kalacaksınız.


Eskişehir parklar cenneti. Heryer yemyeşil, ağaçlık ve tertemiz parklarla dolu. Özellikle sıcak günler de bile serin olan ve Eskişehir'i panoramik olarak görebileceğiniz Şelal Parkı, içinde suni bir plajın bulunduğu oldukça geniş bir alana yayılan Kentparkı ve tüm çevresini mini gezi treni ile gezebileceğiniz ve içinde korsan gemisi bile bulunan Sazova Bilim Kültür Sanat Parkını mutlaka görmenizi öneririm.



Porsuk çayı üzerinde tekne turu yapıp, şehrin her yerinde bulunan son derece estetik heykelleri mutlaka görmelisiniz. Porsuk çayı etrafına sıralanan cafelerde, barlarda, çay bahçelerinde ve lokantalarda günün her saati hoş vakit geçirebilirsiniz.


Eskişehir'e gidip, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi Genel Müdürlüğünde(TÜLOMSAŞ) sergilenen Türkiye'nin ilk arabası Devrim'i görmemek olmaz.



Eskişehir'in simgesi haline gelen Odun Pazarı Evleri gerçekten çok etkileyici. Hangi eve bakacağınızı şaşırıyorsunuz. Türkiye'nin en büyük yenileme projesi olan Odun Pazarı Evleri gerçekten bize tarihten kalan bir armağan. Bu bölgeden ayrılmak istemedim.




Bu kadar gezdik, yorulduk acıktık haydi yemek yiyelim. Eskişehir deyince ilk akla gelen Çiğ Börek. Çiğ Börek yemeden şehirden ayrılırsanız geziniz tamamlanmamış olur. Ayrıca dövülmüş bademli keşkül, haşhaşlı ekmek(haşhaşlı çörek) ve Eskişehir'e özgü Met Helva'yı yemenizi öneririm.













13 yorum:

NiLaY dedi ki...

Süpersin Handan ablacım, resmen o çiğ böreğin kokusu burnuma geldi :) üniversitede okuyan bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim 6-7 yıl önce gerçekten cıvıl cıvıl harika bir şehir... o güzelliği yeniden hatırlattığın için teşekkürler :)

Gökce dedi ki...

eskişehir gerçekten çok hoş ben de çok beğenmiştim. fotolar da süper olmuş.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

hep merak ettiğim bir şehirdir.fotolar çok güzell..bu gidişle mutlaka gidecegim bu güzel şehre:))

çeşnici Handan dedi ki...

Nilaycığım, şimdi gitsen eminim çok farklı bulursun çünkü sürekli yeni birşeyler yapılıyor.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Gökçe gerçekten beğenilmeyecek gibi değil.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Neşe, en kısa zamanda gitmeni öneririm. Sevgiler.

CANAN TURHAN dedi ki...

Kısmen Eskişehirli birisi olarak oradaki gelişimi yıldan yıla gözlemleyebiliyorum. Özellikle son yıllarda gerçekten de Anadolunun en güzel en gelişmiş şehirlerinden birisi haline geldi. Beğendiğinize çok sevindim :)

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Canan, yorumun için teşekkürler.

oktayyus dedi ki...

en son eşimin mezuniyetine kaçak köçek gitmiştim (sanırım 2001)di. Nasıl güzelleşmiş, çok güzel restore etmiş ve yenilikler yapmışlar. Dİğer belediyelerin örnek alması lazım... darısı (birgün o günleri görebilirsek) Ankara'nın başına...

çeşnici Handan dedi ki...

Özlemciğim, bence iki bıdılığı birilerine emanet et,eşini al ve tekrar Eskişehir'e bir kaçamak yap. Senin için çok iyi olur.

cocuklarimicin dedi ki...

Bir başkadır benim memleketim:)Çok teşekkurler bu kadar güzel anlattığınız için şehrimizi.Tekrar bekleriz bu kez bizim misafirimiz olursunuz.Hayırlı bayramlar

Unknown dedi ki...

Handacim ne güzelde anlatmisin memleketimi :)) Fotograflar bir harika. Begenmen beni mutlu etti

Unknown dedi ki...

Bize de yakın olduğu için Eskişehir sık gittiğimiz şehirden biridir. Çok güzel anlatmışsın emeğine sağlık bir de benim eklemek istediğim tramvayı ben çok seviyorum tramvaylı sokakları mesela.Ayrıca yemekleri de çok güzel tahlil etmişsin tam da Eskişehir dendiğinde yenilecek şeyler bunlar sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...