Herkese güzel bir hafta dilerim. Sonbaharın ilk haftasına geldik bile.Yazın en güzel sebzelerinden patlıcan tezgahlardan kalkmadan önce mümkün olduğunca farklı şekillerde pişirmeye çalışıyorum. Çorbası, salatası, musakkası, köftesi derken sıra kebabında. Antep mutfağına ait olup yapımı çok kolay, görüntüsü ve tadı nefis olan bu kebap özellikle misafirler için güzel bir alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet patlıcan
yarım kilo kıyma
tuz
kimyon
karabiber
domates
yeşil sivri biber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, sapları kesilir ve dilimlenir. Diğer tarafta kıyma tuz, karabiber ve kimyon eklenerek yoğrulur ve parçalar koparılıp yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Şişlere bir patlıcan bir köfte olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırının ızgarasında ya da mangalda çevrilerek pişirilir. (Fırın ızgarasında da, mangalda da pişirdim mangalda pişen çok daha lezzetli olup, patlıcanların daha iyi pişmesi için imkanızın varsa mangalda pişirmenizi öneririm) Ayrıca sivri biberler ve domatesler de mangalda pişirilir ve hepsi servis tabağına alıınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet patlıcan
yarım kilo kıyma
tuz
kimyon
karabiber
domates
yeşil sivri biber
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, sapları kesilir ve dilimlenir. Diğer tarafta kıyma tuz, karabiber ve kimyon eklenerek yoğrulur ve parçalar koparılıp yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Şişlere bir patlıcan bir köfte olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırının ızgarasında ya da mangalda çevrilerek pişirilir. (Fırın ızgarasında da, mangalda da pişirdim mangalda pişen çok daha lezzetli olup, patlıcanların daha iyi pişmesi için imkanızın varsa mangalda pişirmenizi öneririm) Ayrıca sivri biberler ve domatesler de mangalda pişirilir ve hepsi servis tabağına alıınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
17 yorum:
Patlıcanla yapılan tüm yemekleri seviyorum.Ellerinize sağlık.Sevgiler.
Mangalda pişen herşey şahane bana göre...
Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.
Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir yemek aslında. Ben de fırında nasıl olur, tepside mi yapsam diyordum. Denemeli..
EsEr - Vakit Buldukça
Patlıcanla yapılan bütün yemekleri çok severim ellerinize sağlık.Sevgiler..
Handancığım ellerine sağlık sevgiler bizden size ...
nefis bir görüntü, hoş bir sunum, ellerine sağlık.
Hep yapmak istediğim bir tarif ama kızartmak ve közlemekten sıra gelmiyor:))
Ellerine emeklerine sağlık canım.
Mangalda cok guzel olur eminim,elinize sağlık..
Ellerinize sağlık tam da mevsimi :)
En pratik yemegimdir,hemde davetlerde sunum cok hos oluyor,elinize saglik.
Bayilirim bu yemege. Ben bir de uzerine domatesli sos yapiyorum. Cok guzel oluyor. Ellerine saglik...
Kebapçıların klas menülerinde yer alı bu değil mi Handancım:) Ben de bayılırım.. Ellerine sağlık canım..
Vay arkadaş olsa da indirsek mideye ama bizde bu kadar maharet yok napıcaz :)
ımm nefis görünüyor nefisss :)
ellerine sağlık canım...
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
patlıcana bayılırım , hatta bende bugün közleyip buzluğa atacağım....hepimize kolay gelsin....ellerinize sağlık
ayy nefiss görünüyor :)
Yorum Gönder