Çullama

24 Eylül 2012 Pazartesi

Herkese güzel bir hafta dilerim. Eylül ayının sonuna yaklaşıyoruz  zaman çok hızlı geçiyor yılın son aylarına girdik bile. Yazı bitirdik sonbaharın da ilk ayını uğurlamaya hazırlanıyoruz. Havalar biraz nefes aldırmaya başladığı için salata ve  hafif yemeklerin yerini yavaş yavaş  pilavlar, börekler almaya başladı. Çarşıda organik tavuk bulunca hemen  aldım ve sonbaharın ilk tavuklu tarifini yaptım.   Afiyet olsun.
Malzemeler: 6 kişilik (Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
2 yufka
1 tavuk göğüs eti( but eti de kullandım)
1 tane kuru soğan
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
tuz
Hazırlanışı:
Tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuyunca derileri ve kemikleri ayıklanır ve etler didiklenir. Tavuk suyundan bir bardak kenara ayrılır. Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce  ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından çam fıstığı tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Tavuk suyu konulur kapağı kapatılıp pişirilir. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkanın biri tepsiye yerleştirilir. Pilavın yarısı üzerine yayılır. Didiklenmiş tavuk etleri pilavın üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Kalan pilav tavuğun üzerine yayılır ve düzleştirilir. Diğer yufka da en üste kapatılır. Yufkanın üzerine zeytinyağı sürülür. Isıtılmış fırında 180 'C de  yufkanın üzeri kızarana kadar pişirilir. Ayrılan bir bardak tavuk suyu eşit şekilde çullamanın üzerine dökülür. Tekrar fırına konulur ve 5 dak. daha pişirilir. Çıkarınca sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

18 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik bir tarifmiş canım.görüntü çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.

MAZES dedi ki...

buna süper bir tarif denir,ellerine sağılık,nefis olmuş.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok hoş olmuş bu tarif Handancığım ellerine sağlık.Bu arada Ceren e de yeni öğretim yılında başarılar diliyorum Allah zihin açıklığı versin Müge ile sevgiler bizden...

caferengigül dedi ki...

Elinize sağlık görüntü muhteşem:)İçindekilere bakınca da tadı görüntüsünden muhteşem.

Pozitif Pembe dedi ki...

eline sağlık güzel görünüyor Handan...iyi haftalar

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Değişik bir tarifmiş canım ellerine kollarına sağlık.

sare dedi ki...

Handancım, ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Ne zamandır yapmak istediğim nefis bir Girit mutfağı örneği yapmışsınız.
Sevgiler

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor dilimi alıp kaçıyorum ellerinize sağlık.

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık tatlışım harika.

iğne oyalarım ve hobilerim dedi ki...

ellerinize sağlık cok güzel görünüyor banada beklerim sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık nefis bir yemek olmuş.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ellerinize saglik, degisik bir yemek gibi..denemek lazim..sevgiler :)

Magia da Inês dedi ki...


Ótima receita.
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil
彡♪♫°¸.•♫°`

Akdeniz Kızı dedi ki...

tek dilimde koca bir lezzet ....ben severim bu şekilde sunumları ...ellerinize sağlık

Nilgün dedi ki...

Nefis olmuştur mutlaka, ellerine sağlık..

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Çok enteresan ve çok güzell :)

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

Çok istiyorum denemek hiç tatmadım :(

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız icin teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino