21 Kasım 2011 Pazartesi

Cordon Bleu

Herkese güzel bir hafta dilerim. Fransızların meşhur yemeği Cordon Bleu'nun bugün tavuklu versiyonu var soframızda. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4kişilik)
4 adet tavuk göğüs eti
8 dilim salam
8 dilim kaşar peyniri
yarım su bardağı un
yarım su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tavukgöğüsleri et döveceği ile iyice dövülüp inceltilir(Ben kasaba dövdürdüm)Tavukların her iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.Tavuk göğsünün tek tarafına önce salamlar ardından peynirler konulur ve diğer taraf üzerine kapatılır. Tavuk göğsünün uçları birbirine bir bıçak arkası ile vurularak yapıştırılır. Tavuk göğüsleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulanır. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve tavukgöğüsleri bu yağda arkası önü çevrilerek kızartılır. Kızartılan tavuklar fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alınır. Yağı alındıktan sonra servis tabağına alınan tavuklar sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

38 yorum:

mine dedi ki...

kocaman bir hııııımmmmmmmmmmmmmmmm
haftaya güzel başlamak için denemeli : )

tarih84 dedi ki...

ohhh misss:) geçen kış lezitta fabrika gezisine gittik, orada birebir yapılışını izledik, ilk kızartma aşaması çok kısa sürmekte ve çıktıkları ilk hal puf böreğini anımsatmakta bir kere daha bu tada aşık oldum ahh hala o blue larda gözüm vardır:) yapım aşamasında tatmamıza izin vermemişlerdi sonrasında sofrayı önümüze serselerde o anki ilk çıkışı ve azımızın suyunun akışını hala dün gibi anımsıyorum. sizinki ise tam aile işi olmuş, insan yurt dışında olsa, domuz ve benzeri ürün var mıdır endişesi taşısa evde kendinin de yapabileceği bir ürün olmuş şahane, ellerinize sağlık:)Birgün korede yaşar hayalime kavuşursam sizi anıp bu tarifi uygulamak isterim:D işte bahsettiğim lezita gezimiz:
http://pudratozu.blogspot.com/2011/03/lezita-etkinligi-2011.html

Unknown dedi ki...

Tavuklusunuda,kırmız etle yapılanıda çok seviyorum..
Kızartılan herşeyin lezzeti bambaşka güzel..
Ellerine sağlık canım
İyi haftalar.

Erguvan Vakti dedi ki...

Hep marketten hazır alıyorum,bir de evde deneyeyim,ellerine sağlık.

Ayse dedi ki...

süper görünüyor cokta severim ellerine saglik.

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık handancım.tavuklu çok güzel olmuş....bende tavuklusunu yapmıştım bir kaç kez iyiki hatırlattın hafta içi bende yapayım.güzel bir gün diliyorum öptüm.

zeymurancafe dedi ki...

canım ellerıne sağlık tadına baksam şöyle kenarından bu lezzetli yemeğin,olmaz mı,olur olur hem de mis gibi olur

birdysevda dedi ki...

Çok sevdiğim bu tavuk yemeğinin tarifini en kısa zamanda deneyeceğim.Hazırları var piyasada biliyorsunuz.Ama ilk çıktığı zamandan bu yana bayağı bi değişime uğradılar artık pek küçük ve tatsız tuzsuz hale getirdikleri için almıyordum.

Unknown dedi ki...

yapımı gerçekten basitmiş.ismi çok şaşaalı durunca zormuş gibi gelmişti.ellerine saglık.

sosyete aşçısı dedi ki...

Merhabalar;
Üniversite yıllarımda aldığım kiloların tek sebebidir kendisi.
Çok severim,ellerinize sağlık:)

Görüntü mükemmel, eminim tadı da öyledir...

Noblesse dedi ki...

hiç tatmadım ve yapmadım Handancım, ne beceriksizim, iyi ki sizler varsınız, nefis, denicem inşallah.

NİRVANA dedi ki...

ellerine saglık canım ben peynirsiz yapıyorum anca yiyorum...sevgiler...

~Hülya~ dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Bizim evde bu çok sevilen bir yiyecektir. Gerçekten nefis yapmışsıni harika görünüyor.

mutfagabuyrun dedi ki...

gerçekten harika görünüyor canım.hem farklı hemde lezzetli bir tarif.ellerine sağlık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

ayy ne güzel bırsey bu boyle , tadını dusunmek bıle ıstemıyorum ellerıne saglık Handan ablacım ,

sevgiler,

neslice tarifler dedi ki...

Allah yemek aşkı olan bizlere Cordon Blue'larda okumamızı nasip eder inşallah. Amin.

Tarif çok güzel. Eline sağlık canım.

özlem dedi ki...

hiç yemedim yapmadım. ama süper görünüyor ellerine sağlık.

pasta köşesi dedi ki...

Çok iştah açıcı ve leziz bir görüntü ellerine sağlık canım...

caferengigül dedi ki...

Çok lezzetli ve şık bir yemek,ellerinize sağlık.

birincisin dedi ki...

hazırın tadından bıktığımızdan uzun zamandır almıyorum..ama sizin tarifiniz çok güzel görünüyor..tadı da öyledir eminim ki..artık evde mis gibi yaparım..teşekkürler paylaşımınız için..sevgiler:)

Banu dedi ki...

ooo görüntü nefis ellerine sağlık Handancım harikasın... sevgilerimle...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacım..
nefis görünüyor bu yemek:)
mutlu haftalar dilerim..
sevgiler..

Birsel ve İrem dedi ki...

Nefis bir lezzet, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
Sevgiler...

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Cordon Blue denince aklıma Julia Child geldi. Bu ara kendisiyle pek haşır neşir olduğumdan olsa gerek. Emeğine sağlık.

Unknown dedi ki...

harika gorunuyor canim ya, tavuk hastayim hem. salamla çok guzel ikili olmus ellerin dert görmezsin

PAPATYA PRENSES dedi ki...

kaşarlar da pek güzel görünüyor aradan.. ellerine emeklerine sağlık canım.

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık


http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/

Ahu Türkyaşar dedi ki...

Ah işte buna bayılırım. En çok sipariş verdiğim yemek. Ellerine sağlık :)

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım hiç yapmadım ama harika görünüyor denemek isterim sevgilerimle...

ѕєℓєη dedi ki...

ayyyyy çok severimmm harika görünüyor :P

Peritozu dedi ki...

himmm :) bakip bakip iç çekiyorum… ellerinize sağlık :)

Tümay Öztürk dedi ki...

bayılırım ellerine sağlık Handan ablacım:)

Nilgün dedi ki...

Tavuk sevenler için nefis bir tarif vermişsin. Ellerine sağlık..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Hmmm..Hazır almaya değmeyecek kadar pratikmiş be Handancım..Paylaşımın için sağol..Not edeceğim..Sevgiler, ellerine sağlık..

sibelyalcincom dedi ki...

Görüntüsüyle lezzetini anlatıyor ellerinize sağlık:))

Magia da Inês dedi ki...

º°❤
Olá, amiga!
Passei para ver a receita do dia.
Boa semana!
Beijinhos. º° ✿
♫° Brasil
·.♪
❤♥

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

egitimweb dedi ki...

Ellerinize sağlık. güzel bir tarif olmuş. farklılık arayanlara tevsiye edilir. Eğitim Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...