
Geçtiğimiz Pazar günü sevgili Ebru'nun daveti ile EKS Mutfak Akademisinde Kikkoman Soya Sosu Etkinliğine katıldım. Bu etkinliğin en güzel yanı biz yemek blog yazarlarının yanısıra Okan Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesinden gastronomi bölümlerinde okuyan öğrencilerin de bizlerle beraber olmasıydı.

Şef Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi bizi karşılayıp, ön bilgileri bizlerle paylaştılar.

Ardından Kikkoman Soya sosu hakkında firma yetkilisinden bilgileri aldık. Soya sosu seçerken kaliteli ürün almak için birkaç basit ipucu öğrendik. Bunlar: Öncelikle içinde katkı maddesi bulunmayan, doğal fermente sürecinden geçen soya sosunu tercih edin. Doğal fermente süreci, doğal aromanın artmasına etkendir. Doğal fermente edilmiş olan Kikkoman Soya Sosunun farkı nasıl anlaşılıyor?
Şişenin arkasındaki etikete bakın. Etiketinde hiçbir katkı maddesi ve renklendirici içermez ibaresini görürsünüz. Bu sosun %100 doğal ve katkısız olduğunu gösterir.
Soya sosu şisesinin dibini kontrol edin. Kikkoman soya sosu diğer soya soslarının aksine berrak bir renge sahiptir ve en önemlisi ters çevrildiğinde dibinde asla tortu bırakmaz bu da tamamen doğallığının sonucudur.
Ayrıca koklayın, tadına bakın ve ağızda oluşturduğu etkiye bakın hepsinden tam puan alacaktır.

Yemek blogerlarının şefliğinde, 2 öğrenciyle birlikte 3'er kişilik ekipler oluşturduk. İstediğimiz malzemeleri seçerek 45 dak.da yemek hazırlamamız istendi tabi ki Kikkoman ürünlerini de kullanmamız gerekiyordu. Biz Tavuk pane hazırladık ama tavuğumuzu farklı kılan yumurtasının içine Kikkoman soya sosu eklememizdi ve tavuğumuz nefis oldu.

Kikkoman sosları ile lezzetlendirdiğimiz sebze sote ve nohutlu salatamızı da tavuğun yanında sunduk.

Son derece eğlenceli geçen etkinlik için Kikkoman'dan Nazlı Bahçekaya`ya, sevgili şef Eyüp Kemal Sevinç`e, tüm EKS Mutfak Akademisi personeline, özellikle de sevgili Ebru Atlan`a teşekkür ederim.