Sıcaklar devam ettiği için hafif tariflere devam ediyorum. Özellikle misafirleriniz için hazırladığınız sofralarda yemek öncesi sunabileceğiniz bir başlangıç ya da salata olarak yenilen bu tarifin hazırlanışı da çok kolay ve kısa olduğu için tercih edilen bir tariftir. Afiyet olsun.
Malzemeler: (3 kişilik)
3 adet orta boy enginar
200 gr. Iglo Karides
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
zeytinyağı
rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Enginarlar üzerlerini örtecek kadar kaynar suda haşlanırlar. (Haşlama suyuna 1 adet limonun suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.) Teflon tavada zeytinyağı ısıtılır. Dövülmüş sarımsak ve kırmızı biber tavada 1, 2 dak. çevrilerek kavrulur. Buzluktan çıkarılan karidesler, tuz ve karabiber tavaya eklenir ve 7,8 dak. hepsi karıştırılarak karidesler pişirilir. Enginarlar servis tabağına alınır, karidesler enginarların içine konulur. Tavadaki sostan üzerlerine gezdirilir, rendelenmiş parmesan peyniri üzerlerine serpilir ve ılık olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
15 yorum:
merhabalar canım harika olmuş hem de pratik bir tarif ellerine sağlık görüntüde süper bayıldım
sevgiler canım:)
Enginara da karidese de baylılırım. Yaratıcılık da bu ikisini bir araya getirmek demek herhalde. Ellerinize sağlık...
Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık. Enginarada karidesede bayılırım. Güzel bir tarif olmuş. acaba bununla beraber tarator sos (yoğurt, ekmek,ceviz,sarımsak) sunsak yakışır mı?
aman allahım bu nasıl bir tarif, her ikisine de bayılırım, sıraya koydum, enginar bitsede konservesi vardır heralde.
cok güzel görünüyor canimmmm, ellerine saglik, karidese bayilirimmmm :-)) Mutlaka denicem bu tarifi, Öpüyorummmmm
http://guelsah87.blogspot.com
Süper bir alternatif. Ellerine sağlık canım:)
Karidesleri temizleyeyim derken canım çıkmıştı ilk deneyişimdi :) sonrada onları öyle görünce midem almadı çok sevdiğim karidesten nefret eder oldum :)) enginara taparım zaten yemek harika gözüküyor ellerine sağlık gerçekten senin yaptığın canımı çektirdi :)
Karidesleri temizleyeyim derken canım çıkmıştı ilk deneyişimdi :) sonrada onları öyle görünce midem almadı çok sevdiğim karidesten nefret eder oldum :)) enginara taparım zaten yemek harika gözüküyor ellerine sağlık gerçekten senin yaptığın canımı çektirdi :)
Merhaba Handan abla'cığım, çok şık bir o kadar da sağlıklı bir tarif olmuş ellerine sağlık. Sıcak yaz günlerinde böyle tariflere ihtiyacımız var. Sevgiler.
ellerinize saglik
http://modabulmacasi.blogspot.com/
Handan abla bu ne????? Hemen bu akşam enginar alıyorum. dolapta karidesim var. Nefis!!!!!!!!!!!!! Ellerine sağlık.
harika görünüyor, bir o kadar da lezzetli olduguna süphe yok, hic ikisini biraraya getirmek aklima gelmemisti, ilk firsatta denenecekler listesinde :) sevgiler
Yutkundumm.. O kadar yanii.:)
enginarın en çekici hali olmuş...ellerinize sağlık...
ilk fırsatta deneyeceğim!
Yorum Gönder