Kabak Kalye

23 Ağustos 2010 Pazartesi


Herkes iyi haftalar dilerim. Hazır biraz nefes alabildik, sıcaklar daha doğrusu nem biraz mola verdi ben de bir yemek tarifi ile haftaya başlayayım istedim. En hafif sebzelerden biri olan ve her türlü yemeği yapılabilen kabağın işte kıymalı kalye tarifi.
Malzemeler:
5 adet orta boy kabak
200 gr.kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
zeytinyağı
dereotu
Hazırlanışı:
Kabaklar, kabak ayıklayıcı ile tırtıklı olarak temizlenir, sapları kesilir ve yıkanır .Halka halka dilimlenirler. Bir kapta zeytinyağında küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur üzerine kıyma eklenir ve kıyma da kavrulur. Salça ve kabaklar da eklenir ve çevrilirler. Üzerine küçük küçük doğranmış domatesler,yıkanmış pirinç eklenir. Suyu ve tuzu konulup, pişirilir. Altının kapanmasına yakın ince ince doğranmış dereotu eklenir. Piştikten sonra servis edilirken derotunun kalanı da üzerine serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

15 yorum:

Oznur dedi ki...

ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor
kabaga bayilirim

nesrin dedi ki...

Ellerine saglik. Kabak ayni zamanda cok sagliklidir. Her sekilde tüketmek gerek. Sevgiler...

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

kabak hem sağlıklı hem dediğin gibi çok pratik ellerine sağlık Handancığım nefis görünüyor..
mutlu haftalar dilerimm..
sevgiler..

sarımutfak-hande dedi ki...

bayılırım hafif ve leziz ellerine sağlık
sanada mutlu haftalar canım

anneanneninemekleri dedi ki...

Elinize sağlık güzel görünüyor.Hafif mideyi yormayan bir yemek.

karabidikim dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.Çok severim kabağı çok hafif oluyor.

Eylem dedi ki...

ben kıymalı olmayanından yapıyorum.ellerine saglık.

ŞÜKRAN dedi ki...

Sevgili arkadaşım, günaydınlar olsun. Kabak bende dün aldım ve ya böyle pişireceğim veya fırında mücverini yapacağım.. kabağın çok faydalı olduğunu biliyorum ve her türlü haliyle de pişiririm.
Handancığım, kotanyi markayı ilk sende duydum sitesine de giremiyorum. o yüzden çok bilgi edinemedim. Kime ait nasıl bir ürün vs.? sana yarışmada başarılar dilerim.. Bu markanın ürünleriyle mi katılacaksın? Marketlerde de hiç rastlamadım bu ürüne.. neyse. Bloğun çok güzel takip ediyorum canım başarılar sevgiler...

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerinize sağlık.Ben bu yemeği sık sık yaparımda adının kabak kalye olduğunu hiç bilmezdim..Bir çok blogda görür oldum ki adı bu:)ellerinize saağlık

yetur dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.en kısa sürede deneyeceğim.öpüyor güzel bir hafta diliyorum.

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.

ZUHAL dedi ki...

Canım ne kadar hafif bir yemektir.ellerine sağlık.Babama baktığım için bu aralar bazen yazamıyorum.ama seni yakından takip ediyorum canım.kalbimdesin.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

HamaratAbla dedi ki...

İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?

Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.

Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/

Asya dedi ki...

Ellerine sağlık, kabak nefis görünüyor. Bu yemegi mutlaka deneyeceğim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino