9 Mart 2010 Salı

Karides Güveç


Deniz ürünlerinin arasında en sevdiğim karidesle yapılan her türlü yemeği, salatayı çok severim. Karides güveç bu yemekler arasında ilk sırada olandır. İşte size tarifi:

Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr karides
250 gr mantar
Yarım kutu domates püresi(yazın 3-4 domates)
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Karidesler haşlanıp, ayıklanır. Başka bir kapta mantarlar limonlu suda haşlanır ve ortadan ikiye bölünür. Zeytinyağı konulan bir kapta karidesler sotelenir. Ardından mantarlar eklenir ve birlikte çevrilirler. Karışıma domates püresi (yazın mevsiminde kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesler)eklenir, tuz ilave edilir ve orta ateşte pişirilir (maks.15 -20 dak.)
Karışım küçük güveç kaplarına pay edilir, üzerlerine rendelenmiş kaşar konulup, 125 C fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.

AFİYET OLSUN

4 yorum:

havva dedi ki...

Eşimin en sevdiği ürünler deniz ürünleridir, özelliklede karidesi çok sevdiğinden ilk fırsatta deneyip sizede bilgi vereceğim. Ayrıca çok da güzel gözüküyor...

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Havva,
Fırında piştiği için çok da hafif oluyor. Eminim eşin de beğenir. Teşekkürler.

Tijen dedi ki...

O zaman bol enginarlı günlerin şerefine diyorum. Antalya'dan selam ve sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Tijen,

Sizin de bol enginarlı günleriniz olsun. İstanbul'dan soğuk, sulu karlı ve rüzgarlı bir havadan sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...