31 Mart 2010 Çarşamba

ÇİLEKLİ KREM ŞOKOLA

Bugün blogumu Sevgili Ecem'e emanet ediyorum. Bakalım Çocuk Çeşnici'lerden Ecem bize hangi tarifi verecek? Haydi Ecem seni izliyoruz!
Malzemeler:
1,5 kg süt
2 yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 vanilya
4 yemek kaşığı mısır nişastası
isteğe göre kedidili (sawyer bisküvü)
Tüm malzemeler bir tencerede karıştırılarak ve ısıtılarak muhallebi hazırlanır. (Kakaolu yapılmak istenirse bu malzemelere ek olarak 3 yemek kaşığı kakao ilave edilir.)

Muhallebinin başından benim gibi hiç ayrılmayın!

Yorulsanız bile muhallebiyi kıvamı tutana kadar karıştırınız. Sıkılırsanız anneniz devam etsin.
Hazırlanan muhallebi kaselerin yarısına kadar konulur. Arzuya göre arasına kedidili ve mevsim meyvesi konularak kaselerin kalan yarısı muhallebi ile doldurulur.Kaselerin en üstü arada kullanılan meyve ile süslenerek Hindistan cevizi serpilir.(Bu işlemlerde anneden de yardım alınır)


Ben çileği çok sevdiğim için bu tatlımın içine ve üstüne çilek koyuyorum. Çok sevdiğim bu tatlıyı soğur soğumaz, tabi ki hemen bir güzel afiyetle yiyiyor, size de tavsiye ediyorum.
AFİYET OLSUN

Çeşnici: Ellerine sağlık Ecem'ciğim. Çok güzel bir tarifmiş. Yeni tariflerini bekliyoruz.



5 yorum:

ŞEBNEM DÖĞENCİ dedi ki...

ecem ellerine sağlık, tarifinde senin gibi tatlı ve güzel...gerçi ben seni mi tatlıyı mı yerdim henüz karar veremedim :)ecemin annesine de koca bir alkış lütfen günümüzde herşeyin hazırına ve kolayına kaçış varken tüm malzemelerini kendilerinin hazırlaması çok güzel...Defne ile en kısa zamanda bu tarifi deneyeceğiz..sevgiler

CANAN TURHAN dedi ki...

Ecem çok tatlııısıııın :)
Aslında 3 yaşında hazır pundik(Puding) yaparken 6 yaşında malzemeleri kendisinin hazırlaması bizi şaşırtmamalı. Atalarımız ne demiş??? Annesine bak kızını al :) Liseye giderken Arnavut börei yapmasını beklersek abartmış olur muyuz???

çeşnici Handan dedi ki...

Şebnem, Canan; gerçekten insan 7' sinde neyse 70'in de odur. Ecem şimdiden süper bir aşcı olmuş. Annesine de tebrikler. Darısı bizim kızlara(benimkin de iş yok ama)

havva dedi ki...

Herkese çok teşekkür ederim.Defne ile denemek istediğinizde, Ecem, Selin ve Defne'yi hep birlikte bir mutfak aktivitesinde buluşturabiliriz.Tarif hem çok sağlıklı, hemde çok lezzetli olduğundan tüm çocuklar severek yiyorlar. Şimdilik mutfağı seviyor gözüküyor, ama büyüdüğünde nasıl olur bilmem :))) Zamanla hep beraber göreceğiz...

Unknown dedi ki...

Teyzesinin birtanesi sende ne güzel marifetler varmışta haberimiz yokmuş. Eline de okadar çok yakışmış ki anlatamam yaptığın tatlıyı o kadar iştahla yiyorsun ki Yağızla beraber yanında olmak isterdim. Bende en kısa zamanda yapıp yağızımla beraber yiyeceğim senden yeni tarifler bekliyoruz bitanem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...