Herkese güzel bir akşam dilerim.Yeniyıl yaklaşıyor yılbaşı akşamı eğer farklı bir salata yapmak istiyorsanız işte size alternatif bir salata tarifi . Bu salatayı salata olarak sunabileceğiniz gibi tavuk ya da etin yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet pancar
2 adet havuç
5 adet küçük patates
1 bağ roka
1 demet maydanoz
yarım çay bardağı ceviz içi
yarım çay bardağı badem
tuz
1 limonun suyu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
İyice yıkanıp, kabukları soyulan pancarlar dörde bölünür.Fırça ile kabukları iyice yıkanan minik patatesler kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür. Yıkanan ve soyulan havuçlar doğranır. Hepsi yayvan bir cam kabın içine konulur, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir ve iyice karıştırılıp zeytinyağı ile harmanlanırlar. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri kızarıp, pancar ve patatesler pişene kadar tutulurlar. Diğer tarafta roka ve maydanoz ince ince kıyılırlar. Ceviz icleri teflon tavada renkleri kahverengiye dönene kadar kavrulur. Cevizler tavadan alınır ve tavada bademler kavrulur. Pişen sebzeler fırından alınır ve bir kaba konulur. Bu kaba yeşillikler ve kavrulmuş ceviz ve bademler de eklenir. Limon suyu ve tuz eklenir ve hepsi iyice karıştırılırlar. (Sebzeler fırında zeytinyağı ile piştiği için ben tekrar zeytinyağı eklemedim siz isterseniz ağız tadınıza göre zeytinyağı ekleyebilirsiniz) İstenirse sarımsak da konabilir. (Ben kullanmadım) Servis tabağına alınan sebzeler salata olarak ya da et veya tavuğun yanında garnitür olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet pancar
2 adet havuç
5 adet küçük patates
1 bağ roka
1 demet maydanoz
yarım çay bardağı ceviz içi
yarım çay bardağı badem
tuz
1 limonun suyu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
İyice yıkanıp, kabukları soyulan pancarlar dörde bölünür.Fırça ile kabukları iyice yıkanan minik patatesler kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür. Yıkanan ve soyulan havuçlar doğranır. Hepsi yayvan bir cam kabın içine konulur, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir ve iyice karıştırılıp zeytinyağı ile harmanlanırlar. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri kızarıp, pancar ve patatesler pişene kadar tutulurlar. Diğer tarafta roka ve maydanoz ince ince kıyılırlar. Ceviz icleri teflon tavada renkleri kahverengiye dönene kadar kavrulur. Cevizler tavadan alınır ve tavada bademler kavrulur. Pişen sebzeler fırından alınır ve bir kaba konulur. Bu kaba yeşillikler ve kavrulmuş ceviz ve bademler de eklenir. Limon suyu ve tuz eklenir ve hepsi iyice karıştırılırlar. (Sebzeler fırında zeytinyağı ile piştiği için ben tekrar zeytinyağı eklemedim siz isterseniz ağız tadınıza göre zeytinyağı ekleyebilirsiniz) İstenirse sarımsak da konabilir. (Ben kullanmadım) Servis tabağına alınan sebzeler salata olarak ya da et veya tavuğun yanında garnitür olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
13 yorum:
harika, leziz bir yıla gireriz umarım...salatada nefis görünüyor ellerinize sağlık
Çok değişik görünüyor, denemek lazım bunu.....
offf muhteşem tam benlik olmuş bu salata. gerçekten yılbaşı sofralarına layık hemen denemelik :)ellerine sağlık
offf.hem değişik hemde çok güzel.ellerine sağlık canım.sevgiler.
en albenili patatesler görünüyor ama salatan bütünüyle harika ablacım..
ellerine sağlık..
afiyet şifa olsun..
Yeşillikleri sebzeler sıcakken eklemişsin galiba Handancım, görünüş öyle gibi.. Ellerine sağlık canım, iyi fikir..
Kış sebzeleriyle ilgili bir konu başlığı belirlemiştim kendime, bu tarifi de mutlaka deneyeceğim, süper görünüyor.
değişik bir salata olmuş,bir benzerini bende yapıyorum ama sonradan yeşillik eklemiştim,bir de böyle denemeli.eline sağlık canım...
Değişik ve tam benlik bir salata Handancım, ellerine sağlık canım..
Ellerine sağlık bence sadece sebzeli bir yemek olarak bile yenebilir çok lezzetli görünüyor sevgiler...
Canım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...
Tam benlik bir tabak olmuş.Bu yiyeceği garnitür olarak kullanmaya elim gitmez benim. Bütün ilgiyi hakeden bir tabak.Elinize sağlık. Fotoğraflar da harika. Ben de sitemde fotoğraflara dikkat ediyorum. Özenli birilerini görmek güzel :)
güzel paylaşımınız için sağolun.. ellerinize sağlık..
Yorum Gönder