5 Aralık 2013 Perşembe

Fırınlanmış Pancar Salatası

Herkese güzel bir akşam dilerim. Yine haftanın ortasına geldik. Bu akşam kışın en güzel renkli sebzelerinden biri olan pancarın bir salata tarifini paylaşacağım. Daha önce yayınladığım Pancar Salatasında pancarları haşlamıştım. Bu salatada ise pancarları fırında yağlı kağıt içinde pişirdiğim için  pancarlar  çok daha lezzetli oldu. Sanırım  bundan sonra  salata yaparken daha zahmetli olmasına rağmen pancarları hep  fırında pişirirerek kullanacağım.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet pancar
1 demet roka
200 gr beyaz peynir
1 çay bardağı  ceviz içi
tuz
zeytinyağı
balzamik sirke
Hazırlanışı:
Bir fırça yardımı ile iyice yıkanan  pancarlar yağlı kağıt içine konulur ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirilip yağlı kağıt kapatılıp,önceden ısıtılmış fırında 180C'de 1 saat pişirilir. Pişen pancarlar ılınınca kabukları soyulur. Bir kaba  kıyılmış roka,  doğranmış pancarlar ve küp küp kesilmiş peynirler konulur. Üzerine zeytinyağı, balzamik sirke, tuz  konulur ve hepsi karıştırılır. Salatanın üzerine küçük küçük bölünmüş ceviz ici de konulur ve bir kez daha hepsi karıştırılıp, salata servis tabağına alınıp, servis edilir.
AFİYET OLSUN.

6 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

bence hiçte zahmetli değil bilakis pratik.Pancarı pişirirken veya rendelenirken etraflara sıçrayan leke kalmaması için hemen silinmesi
gereken o muhteşem renklerden daha iyi ve lezzeti,vitamini tamamen içinde çok aklıma yattı harika bir salata olmuş ellerinize sağlık

CANBOGAZDAN dedi ki...

ben de bir yemek programinda gormustum firinda pancar ama onlar aluminyum folyoya sarmislardi. Bana sorsaniz ben de yagli kagit derim tabi aluminyum folyo suslemede tercih ederim pisirmede degil. hos bir salata olmus, ellerinize saglik. sevgiler, Şeyda.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım..

Feenkuss dedi ki...

Wow, looks so delious. <3

xoxo
Ina :*

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Saglikli vede farkli bir salata. Pancarin firinlanmasi ilginc mutlaka deneyecegim. Elinize saglik..

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...