
Malzemeler:
yarım kg. bakla
1 yemek kaşığı un
2 limonun suyu
yarım demet dereotu
Zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı
Baklalar ayıklanıp, yıkanır, küçük küçük doğranır. Doğranan bakla, un ve 1 limonsuyu konulmuş suda bir süre (maks. 10 dak.) bekletilir. Bir tencerede tuz eklenmiş su kaynatılır ve baklalar kaynayan suya konulup çok hafif haşlanır. Haşlanan baklalar bir kaba konulur, üzerine ince ince doğranmış dereotu, zeytinyağı, bir limonsuyu ve tuz eklenir ve hepsi iyice karıştırılarak harmanlanır. Servis tabağına alınır ve servis yapılır.(İsterseniz salataya dövülmüş bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz)
AFİYET OLSUN

27 yorum:
Günaydın bakla benim için en güzel bahar yemeği,salata olarak hiç yapmamıştım elinize sağlık hemen not ettim sevgiler.
Her zaman ki gibi enfes görünüyor yine. Eline sağlık. sevgilerle...
nefis görünüyor ellerinize saglık :)
görüntü muhteşem... yazın geldiğini müjdeliyor taze sebzeler ;) gelsin artık yaz!!!
özlemişim baklayı, henüz yapamadım ama görünce canım çekti şimdi:) elinize sağlık...
Ne güzel bakla sofralarda yer almaya başlamış bile...Yılın en sevdiğim zamanı....
Ellerine sağlık canım,yiyyenlere de afiyet olsun...
sevgiler..
Taze baklanın yaprağını bulabilirsen, onun da salatasını dene nefis oluyor. Ellerine sağlık...
Baklayı severim ama içli içli olunca daha severim. çerez gibi içlerini yemek en sevdiğimdir:)
Merhaba, ellerinize sağlık herşey çok güzel görünüyor! bloğunuz da çok güzel, ben de sizi beklerim bloğuma, sevgilerimle... :)
www.LensMarket.Com
yazın sevilecek bir yanını buldum!
zeyntinyağlılar :D
baklayı kayınvalidemde yemiştim ilk... güzel ve sağlıklı bir alternatifolmuşşu günler için.. ellerine sağlık
biz ya kavurmasını ya böreğini yaparız. kavurmayı bol limon ve yanında taze sarmısak ile muhteşem.
eline sağlık
Dereotu da nasıl da yakışır. Hımm hımm ellerine sağlık Handan ablacım:)
Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...
"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında
ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak
safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...
Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler
Merhaba arkadaşım hayırlı cumalar dilerim blogunuzda farklı birbirinden leziz tarifler var ellerine saglık taze bakla salatası harika
Baklayı her haliyle severim,enfes.
eline sağlık canım,çok severm, nefis görünüyor..
tam zamanı baklanın yaşasın bahar geldi : ) ellerine sağlık
ELLERİNİZE SAĞLIK NE GÜZEL GÖRÜNÜYOR...
ellerine sağlık canım çok severim baklayı:) ben sadece dere otu kullanmam fazla .
Mis gibi kokmuştur o şimdi...
Ellerine sağlık...
Hiç böyle yapmak aklıma gelmemişti, hazır rejimdeyken deneyeyim :)
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Baklayı bir iki senedir yemeye başladım, bol dereotlu çok seviyorum. Fakat salatasını hiç yemedim, denemek lazım ellerinize sağlık..
elinize sağlık bakla en çok sevdiğim yemek çok güzel görünüyor,ayrıca bloğumu ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim.sevgiler :)
ellerinize sağlık bakla çok güzel görünüyor, uzun süredir size yazmak istedim ,bloğumu katıldığınıza çok memnun oldum teşekkür ederim sizinde bloğunuz çok güzel..sevgiler :)
Yorum Gönder