Yahni

19 Aralık 2011 Pazartesi

Herkese güzel bir hafta dilerim. Tencere yemeklerimizin en güzel yanlarından biri ekmeğimizi yemeğin suyuna bandırmaktır sanırım. Tazecik ekmeği yemeğin suyuna bandırmak ve yemeğin tüm güzel tatlarını içinde barındıran o suyu ekmeğimiz ile yemek harikadır. Bugünkü tarifim de işte böyle yemeğin tüm tadını suyunda barındıran ve ekmek bandırası yemeklerden biri olan Papaz yahnisi tarifi. Pek çok sebze, tavuk ve et ile yapılan yahninin içinde ki baharatlar ve arpacık soğanları ona apayrı bir lezzet katıyor.(Bu tarife nohut ekleyenler de oluyor isterseniz siz de ekleyebilirsiniz) Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr. parça et
500 gr. arpacık soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
Yarım çay bardağı sirke
Sıcak su
Tarçın
yenibahar
kimyon
tuz
karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır. İçine et konulur ve et suyunu salıp çekene kadar kavrulup, pişirilir. Et suyunu çekince bütün halindeki soğanlar ve sarımsaklar tencereye konulur. Tüm baharatlar ve sirke eklenir ve hepsi harmanlanıp, iyice karıştırılır.Üzerini geçecek kadar sıcak su tencereye konuluır kısık ateşte etler pişene kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınan papaz yahnisinin üzerine doğranmış maydanoz serpilir sade pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

26 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Yemeği afiyetle yiyip en son kalan bir lokmayı suyuna banmak enfes bir kapanış oluyor:)

Ellerine emeklerine sağlık canım.

Mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum..

birdutmasali dedi ki...

Cok haklisin!
Hele su soğuk günlerde ne güzel oluyor :)))
Ellerine saglık cok sevgiler.

Erguvan Vakti dedi ki...

Sabah sabah görmemem gereken nefis bir yemek,şimdi kim peynir zeytin yiyecek,ellerine sağlık,iyi haftalar.

durme durme dedi ki...

çok severim papaz yahnisini, ellerine sağlık harika görünüyor.Sevgilerle...

REÇELİM dedi ki...

ohhh ellerine sağlık afiyet olsun:)

sevgiler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancığım nefis bir görüntü ellerine sağlık Müge ile benden kucak dolusu sevgiler sizlere ....

u.aydin dedi ki...

yahniyi cok sever ve de cok yaparim.sen de hakkini vererek yapmissin gercekten. ellerine saglik hayatim.sana da iyi haftalar sevgiyle.

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Haklisim canim suyuna banmak en guzel sey valla...
Ellerine saglik canim cok guzel olmus.

Sevgiler

feray dedi ki...

Bu haftaya etle başladık harika et tariflerinden birisi daha eline sağlık bitanem..
Sevgiler...

Tombul Tarifler dedi ki...

kesinlikle etin en sevdiğin halidir. Bizde bu yufka ile yenir. Çokda güzel olur. Ellerine sağlık. sevgilerimle...

yemekbiraşk dedi ki...

şahane gözüküyor:) ellerine sağlık handancım
sevgiler

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Nasılda canımı çektirdin..
Sıcacık ekmeği bandıra bandıra yemek gibisi varmı..:))
En sevdiğim et yemeklerinden biri..
Ellerine sağlık canım..

~Hülya~ dedi ki...

Ellerine sağlık canım, yanında bir de pilav süper olur valla :)

canbogazdan dedi ki...

Ellerine saglik canim, arpacik sogani et yemeklerinde cok seviyorum...

ŞÜKRAN dedi ki...

Papaz yahnisini bazen ne pişireceğimi şaşırsam hemen yapıveririm ben farklı ilave olarak dörde bölünmüş patatesde koyarım. çok nefis olur elinşize sağlık. güzel va neşeli bir hafta olsun..

Cafe Portakal dedi ki...

sıcacık ekmek yanında ban ban ye:)afiyetle
sevgiler

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Ben alttaki ıspanak salatasına özellikle bittim.
Sevgiyle kal.

anne eli gibi dedi ki...

oh oh tam bizimkilere göre koy önlerine ekmeği bana bana tencerenin dibini getirsinler baba oğul:)
ellerine sağlık canım..

aslı dedi ki...

Arpacık soğanının o tatlımsı tadını çok severim. Hem lezzet hem de görünüş olarak et yemeklerine de çok yakıştırırım. Sunum da, tarif de harika görünüyor, ellerinize sağlık olsun.
Sevgiler:)

Nilgün dedi ki...

Bende aynı şekilde pişiriyorum sadece yenibahar koymuyorum. Ellerine sağlık arkadaşım..

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

ohh nefis, yanına da pilav :) harika olmuş. ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı

ihlamurcum dedi ki...

Tencere yemeklerine bayılırım ama ekmeği suyuna bandırmayalı o kadar çok yıl geçtiki. Acaba yapıp, bandıra bandıra yemeli mi?
Elinize sağlık

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık görünüm nefis..

caferengigül dedi ki...

Görüntü muhteşem,arpacık soğan bence bu tarz et yemeklerinin baş tacı,ellerinize sağlık.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Nefis degisik bir tarif ellerine saglik canim.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino