5 Eylül 2011 Pazartesi

Peynirli Cevizli Erişte

Ramazan, Bayram derken Eylül ayına geliverdik. Bir bakacağız Kurban Bayramı gelivermiş günler çok hızlı geçiyor. Herkese Eylül ayının ilk haftasından merhabalar. Haftaya yapımı son derece basit ama oldukça lezzetli bir erişte tarifi ile başlamak istiyorum. Genelde keş peyniri ile yapılan bu tarifi beyaz peynir ya da tulum peyniri ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:4 kişilik
2 su bardağı erişte
3 su bardağı sıcak su
100 gr. beyaz peynir (keş ya da tulum peyniri de olabilir)
yarım su bardağı ceviz içi
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır ve eriştelerin rengi hafifçe dönene kadar erişteler kavrulur. Üzerine sıcak su ve tuz eklenir ve suyu çekip, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta peynir rendelenir. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve büyük parçalara ayrılmış ceviz içi tavaya konulur ve rengi dönene kadar kavrulur. Erişte servis tabağına alınır ve üzerine rendelenmiş peynir ve kavrulmuş ceviz serpilip sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

21 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

handancım eline sağlık.. gerçekten çok hızlı akıyor zaman.. avuçların içinden kayıp gidiyor..
sevgilerimle..

lezzet sefasi dedi ki...

eristenin her cesidini severek tuketiriz biz evimizde.daha bugun kislik eristemi kestim :))
ellerinize saglik sizin terifinizde cok guzel gorunuyor
Sefa

mutfagabuyrun dedi ki...

off offff.harika olmuş canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.

ezgi dedi ki...

sevgili çeşnici Handan,
dün ablam ezine peyniriyle yaptı, mis gibi:)
ceviz ve tulum peyniri uyumunu da çok severim;)
ellerine sağlık.

Noblesse dedi ki...

erişteyi severim ama cevizli hiç denememiştim, ellerine sağlık.

CANAN TURHAN dedi ki...

Ben erişteyi hep makarna gibi haşlardım, hiç pilav gibi suyunu çektirmeyi veya kavurmayı denememeiştim. Kavurmak ve tüm lezzeti su ile birlikte atmaktansa içine hapsetmek çok iyi bir fikir olmuş...
İlk fırsatta deneyeceğim, ellerinize sağlık...

Baharcicegi dedi ki...

Bizmi zamana yetisemiyoruz yoksa zamanmi bize ama su bir gercekki zaman cok cabuk geciyor
Pratik doyurucu besleyici bir yemek olmus ellerine saglik canim

Unknown dedi ki...

Bu yemek bana hep babaannemi hatırlatır.O da yapar hep!Ellerine sağlık,harika olmuştur eminim!

caferengigül dedi ki...

Ellerinize sağlık.Bodrum da çökelek peyniri ve kaymakla yapılıyor erişte.Bence tek başına bile muhteşem bir lezzet,hele ki ev yapımıysa.

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım çok severim

Funda Ceyhan dedi ki...

Eriştenin en sevdiğim şekli diyebilirim, çok da nefis görünüyor ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

keş peynirini az tereyagda eritince daha da güzel oluyor.ellerine saglık.

sare dedi ki...

Özellikle kış aylarında yaparım , cevizi de biraz döverim pek güzel olur, ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

cevizi yemek içinde bahane olur bize bu tarif, deniycem hemen, elinize sağlık..

~Hülya~ dedi ki...

Keş cevizli erişte bayılırım. Çok çok severim. ellerine sağlık

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık,nefis görünüyor.

canan dedi ki...

ellerinize sağlık bende çok severim

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben de geçenlerde hellimle denedim,pek güzel oldu.

ellerine sağlık canım.

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

hakikaten anlamadım ben bir şey şu 2011'den bir çırpıda 9. aya geldik... Erişte çok severim, ceviz-peynir ve maydanoz ile enfes olur. Afiyet olsun!

Unknown dedi ki...

Sıcak sıcak yemesi süper olur elleri
ne sağlık canım öpüyorum.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...