28 Eylül 2011 Çarşamba

Mısırlı Bezelyeli Pilav

Herkese günaydın. Bugün özellikle çocukların severek yediği bir pilavım var. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu pilav görüntü olarak da sofraya renk katıyor. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su(tavuk veya et suyu olması daha iyi olur)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım su bardağı mısır
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Önceden haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler tencereye konulur ve 1 dakika çevrilerek karıştırılır. Üzerine mısırlar eklenir ve birlikte mısırlar zedelenmeden bir iki karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

26 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

çok severım ama uzun zamandır mısırlı pilav yapmıyorum pilav güzel olmuş görünüşünden bellı tane tane dökülüyor,ellerıne sağlık canım

zeymurancafe dedi ki...

çok severım ama uzun zamandır mısırlı pilav yapmıyorum pilav güzel olmuş görünüşünden bellı tane tane dökülüyor,ellerıne sağlık canım

Erguvan Vakti dedi ki...

Günaydın,çok tercih ettiğim bir pilav,ellerine sağlık,sevgiler...

Unknown dedi ki...

oglum mısırlı pilava bayılır ama içine bezelye eklemeiştim.ellerine saglık.

mutfagabuyrun dedi ki...

pilavda pilav olmuş yani.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

sarımutfak-hande dedi ki...

bende çok severim bu pilavı
nefis olmuş ellerine sağlık handancım

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım öpü
yorum...

lezzet sefasi dedi ki...

renklerin yumu diye buna derim ben
ellerine saglik canim

kalpkurabiye dedi ki...

tane taneeee:))
hemde mısırlıııı..
hemde bezelyelii:))
ellerine sağlık ablacımm:))
sevgiler..

memolininannesi dedi ki...

cocuklar genellıkle pılavı sevıyorlar bırde mıısrı olunca tabıkı bayılıyorlar

Hayatın Tatları dedi ki...

bneim de oğlum mısırlı pilava bayılıyor. ellerine sağlık canım :)

~Hülya~ dedi ki...

Gerçekten çok renkli gözüküyor, çok şık. Ellerine sağlık

SeneminYemekleri dedi ki...

Eskiden yapardım bak şimdi görünce niye yapmıyorumki uuzn zamandır dedim :)) iyiki hatırlattın canım .Ellerine sağlık

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

mısır ve bezelyeyi ayrı ayrı denemiştim pilavda.. birlikte renk uyumu da görünüşü de harika durmuş, bunu da denemem gerek en kısa zamanda ;)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Ellerine saglık canım..
Ben hiç bir zaman pirinç pilavını tane tane yapamıyorum ama ya..

Muhterem dedi ki...

eşime çok yapardım hem de ana yemek diye :)
tane tane çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Pilavın her türlüsüne bayılırım, hiç farketmez. Bir 'kilofobik' olarak mümkün olduğu kadar pilav yapmıyor ve de yemiyorum ama..Bayılmıyor muyum? Tabii ki bayılıyorum:)) Ellerine sağlık canım benim, resim gibi..

eli dedi ki...

ben bu pilava bayiliyorum, ellerine saglik. sevgiler eli

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

merhaba, dün yorum bıraktım ama sanırım bir sorun var hesabımda :(
tarifi çok beğendim, denemek istiyorum ama pilavın tane tane olması ile de ilgili tüyolar bekliyorum sizdenn.. zira çok zor bir proses benim için pilav yapmak :(

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, hic denemedim boylesini, arada degisiklik yapmak lazim. Harika gorunuyor.

Sevgi ve selamlar...

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık ben de bu tür sebzeli pilavları çok seviyorum hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oluyorlar sevgiler...

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Bende iki mimin var.Cevaplamak istersen uğrarsın.Sevgiler:)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ellerine sağlık, renkli ve çok leziz görünüyor.

What's Baking?? dedi ki...

I love fragrant rice and your pilaf is perfect with dry mutton curry. Love the pic.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Turta Tadında, Pilavı yapmadan önce çok iyi yıkamak gerekiyor bulanık suyu kalmamalı. Tencerenin yayvan bir tencere olması iyi olur.Pişerken kapak kapalı olmalıdır.Pirinçler göz göz olunca pilav pişmiş demektir. Altını kapatınca mutlaka demlenmeye bırakılmalıdır.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...