27 Şubat 2013 Çarşamba

Pancar Salatası




Herkese  iyi akşamlar. Sanırım kırmızı pancar kadar baskın ve güzel bir renge sahip başka bir sebze yok ya da ben bilmiyorum. Genelde yoğurtlu olarak salatası yapılan pancarın bu akşam roka ile yapılan  salata tarifini vermek istiyorum. 
Afiyet olsun.
Malzemeler. 
3 adet orta boy kırmızı pancar
1 demet roka
tuz
1 limonun suyu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Pancarlar yıkanıp, soyulmadan kaynar suya konulur ve 20, 25 dak. haşlanırlar. Haşlandıktan sonra ılınınca kabukları soyulur ve bir kabın içine  küp küp doğranırlar. Yıkanıp, ince ince doğranan roka da bu kaba eklenir.(Salataya isteğinize göre farklı malzemeler ekleyebilirsiniz) Diğer tarafta limonun suyu, tuz ve zeytinyağı karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır. Sos salataya dökülüp, iyice karıştırılır. Servis tabağına alaınan salata servis edilir.
AFİYET OLSUN.


Fairy Platinum ile hayat bulan “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler”


Geçtiğimiz haftasonu Fairy Platinum'un sponsorluğunda yemek danışmanı Sedef İybar'ın, Türkiye'nin en tanınmış 12 şefinin aileleri için pişirmeyi sevdikleri yemekleri derlediği "Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler" kitabının tanıtımı için  Sedef İybar'ın evine konuk olduk. 

Sedef Hanım kitapta yer alan yemeklerden Berna Laçin'in Portakal ve Soya Soslu Somun'u, Oktay Usta'nın Kabaklı Dereotlu Peynirli Börek'i, Sahrap Soysal'ın Cevizli Kimyonlu Köfte'si,  Tolga Atalay'ın Fırında Mantarlı Patates'i, Eyüp Kemal Sevinç'in Fırında Hardallı Piliç But'u, Elif Edes Tapan'ın Elmalı Tart'ı ve kendisinin AyvaTatlsını bizler için pişirmişti. 



Aileniz ile birlikte sizi lezzet yolculuğuna çıkaracak ve Fairy tarafından sosyal medyadaki takipçilerine hediye olarak dağıtılacak olan “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabına ulaşmak için sosyal medyada Fairy’yi takip etmeniz yeterli.
Şubat ayı içerisinde başlayacak olan kampanyalar çerçevesinde Fairy’nin Mutlu Mutfaklar sitesine (www.mutlumutfaklar.com) üye olan ilk 250 kişi, Fairy Instagram (http://instagram.com/fairyturkiye )  sayfasında kendi mutlu sofralarının ya da yemeklerinin fotoğraflarını paylaşan ilk 100 kişi ve Fairy Twitter sayfasında (https://twitter.com/mutlumutfaklar/@mutlumutfaklar) kendi mutlu sofra ya da yemek fotoğraflarını tweet atan ilk 250 kişi,  “Lezzeti Bol Zahmeti Az Tarifler” kitabına sahip olacak ve bu guzel tariflerin lezzetine sevdikleri ile beraber varacak.



Bu güzel davet ve gün için Özlem Hanım'a, harika bir evsahipliği ile bizleri ağırlayan Sevgili Sedef İybar'a ve tüm Fairy ekibine teşekkür ederim.

25 Şubat 2013 Pazartesi

Bulgurlu Misket Köfte


Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya yapımı çok kolay ve herkesin severek yediği bir tarif ile başlamak istiyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler (6 kişilik)

400 gr. çiğ köftelik yağsız kıyma
4 su bardağı ince köftelik bulgur
1 adet  kuru soğan
2 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Soğan ince ince doğranır. Bir tepsiye köftelik bulgur, doğranmış soğan, yenibahar, kırmızıbiber, karabiber ve tuz konulur ve hepsi karıştırılıp yoğurulur. Yoğurma sırasında azar azar (2 su bardağı) su konulur. Kıyma ilave edilir ve köfte harcı sakız gibi olana kadar yoğurulur. Harç hazır olunca karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Tencerenin dibine biraz su konulur ve kaynatılır. Kaynayan suyun üstüne bir süzgeç yerleştirerek köfteler süzgece konulur ve 15 dak.buharda  pişirilir.(Köfteleri tuzlu kaynar suda da haşlayabilirsiniz.) Köfteler haşlanınca bir tavada yağ ısıtılır ve pişen köfteler yağda  silkelenerek hafifçe kızartılırlar. Tüm köfteler tavada döndürüldükten sonra servis tabağına alınır ve püre ile birlikte servis edilirler.
AFİYET OLSUN.

22 Şubat 2013 Cuma

Çikolatalı Sandviç Kurabiye


Herkese güzel akşamlar dilerim. Bu akşam özellikle çocukların severek yiyeceği bir tarifim var. Haftasonu çocuklarınızı sevindirmek için (diğer aile fertlerini de tabi) bu sevimli kurabiyeleri yapabilirsiniz.(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
Afiyet olsun.
Malzemeler: 20 adet için 
200 gr. bitter çikolata
80 gr. tereyağı
125 gr. toz şeker
yarım su bardağı süt
1 yumurta
120 gr. kakao
350 gr.un
İç harcı için:
125 gr.(oda sıcaklığında) tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Çikolata küçük parçalar halinde ufalanıp, bir kaseye konulup benmari usulu eritilir. Diğer tarafta bir cam kasede tereyağı ve toz şeker mikserle karıştırılır. Süt ve yumurta karışıma ilave edilip karıştırılır. Eritilip, ılınmış çikolata karışıma eklenir. Elenmiş un ve kakao da karışıma konulur ve ele yapışmayan kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurulur. Hamur tezgah üzerinde merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır ve çay bardağı ağzı ile kesilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilen kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 C'de 15 dak.pişirilir. Bu arada oda sıcaklığında olan tereyağı ve pudra şekeri bir kasede mikserle iyice çırpılır ve krema sıkma aparatına dodurulur. Pişince fırından çıkarılıp soğutulan iki kurabiye arasına iç harçtan sıkılır. Kurabiyeler bir saat dinlendirilir ve  çay ya da kahve ile birlikte (çocuklara süt ile) servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

14 Şubat 2013 Perşembe

Alternatif Mutfak 3 Yaşında !


"Kaç ay devam eder?" " Yoğun iş temposuyla beraber yürümez, sıkılıp bırakırsın." "Sürekli takip edemezsin" sözleri arasında benim minik  "Alternatif Mutfak" ım  büyüdü ve 3 yaşında oluverdi. İlk başladığım günleri, acemiliğimi, yazıları ve  fotoğrafları girişimdeki zorlukları halen hatırlıyorum. Bazen ben de bu zevkimin (bu blog benim için gerçekten büyük bir zevk) nasıl devam ettiğini ve nasıl 3. yaşına geldiğine inanamıyorum. Blogum büyürken blogla birlikte yaşadıklarım, paylaştıklarım, edindiklerim ve biriktirdiklerim inanın o kadar güzeldi ki bu güzellikler blogumu sürdürmemi sağladı. Bloguma üye olup, olmayan tüm izleyenler,  yorum bırakıp, bırakmayanlar kısaca açık ve gizli tüm takipçilerim hepinize teşekkür ederim. Ama en büyük teşekkür tabi ki blogumu yaratan, ve halen de  bloguma yol gösteren, fotoğraflarımı çeken , blogla ilgili her türlü kahrımı sırtlayan, beni destekleyen sevgili kızım Ceren'e. Blogumu takip eden herkese sevgilerimi gönderip, blogumun daha nice uzun yıllarında beraber olalım diyorum.

Hoşcakalın. Sevgiler.

Çeşnici Handan

13 Şubat 2013 Çarşamba

Şeker Hamurundan Kurabiyeler (2)







Bitkisel Tatlandırıcı Canderel Green Türkiye'de


Güney Amerika'da yüzyıllardır kullanılan “tatlı mucize” Stevia bitkisinin yapraklarından elde edilen bitkisel tatlandırıcı Canderel Green; formuna ve sağlığına dikkat eden herkese şekere alternatif olarak sunuluyor. Anavatanı Güney Amerika olan ve Brezilya, Arjantin, Paraguay gibi ülkelerde yüzyıllar boyunca yerliler tarafından kullanılan Stevia bitkisi, doğanın en tatlı hediyesi olarak karşımıza çıkıyor. Stevia Rebaudiana adını taşıyan ve yerli halk tarafından “Tatlı Yeşillik” olarak adlandırılan bitki, şekerin yerine doğal bir alternatif olarak kullanılıyor. Şekerden 300 kat daha tatlı olan Stevia özleri, kalori alımına dikkat edenler, beslenme şeklinde şeker miktarını azaltmak isteyenler için şekere karşı doğal bir alternatif olarak görülüyor. Yapılan çalışmalar, kandaki glukoz seviyelerini değiştirmediği görülen Stevia bitkisinin, diyabet hastaları tarafından da güvenle kullanabileceği belirtiliyor. Doğanın en tatlı hediyesi olan Stevia’nın doğal özü, dünyaca ünlü tatlandırıcı markası Canderel ile Türkiye’de “Canderel Green” olarak satışa sunuluyor. Bitkisel tatlandırıcı Canderel Green; Tablet ve Toz formlarında tüketicilerle buluşuyor.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Tavuklu Krep


Herkese güzel bir hafta dilerim.  Haftanın ilk günü gerek yemeklerde gerekse çay saatlerinde güzel bir alternatif olabilecek bir tarifim var. Bu tarifte krepin içinde tavuğun yanına eşlik edecek malzemeleri zevkinize göre çeşitlendirip, arttırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (2 kişilik)
Krep için.
1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
tuz
zeytinyağı
iç harcı için:
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 adet soğan,
 2 diş sarımsak
8,10 adet mantar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
tuz
karabiber
zeytinyağı
Üzeri için:
rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
Bir tavada ısıtılan zeytinyağına küçük küçük doğranmış soğanlar ve sarımsak konulur ve çevrilerek kavrulurlar. Tavaya küçük küçük doğranmış yeşil ve kırmızı biberler eklenir ve sotelenirler. Küçük küçük doğranmış mantarlar ve haşlanıp, küp küp doğranan tavuklarda tavaya konulur. Tuz ve karabiber de ekilip,  mantarlar sotelenene kadar hepsi birlikte çevrilirler. İç harç piçince altı kapatılıp ocaktan alınır. Diğer tarafta süt, yumurta, tuz ve un bir kapta çırpılarak iyice karıştırılır. Teflon tavaya çok az zeytinyağı konulur ve ısınınca  krep karışımının yarısı tavaya dökülür. Tava sallanarak karışımın tüm tavaya yayılması sağlanır. 2, 3 dak. piştikten sonra arkası çevrilip arka tarafı da pişirilir. Krep malzemesinin kalanı da tavada aynı şekilde pişirilip ikinci krep de hazırlanır. Krepler  içlerine  tavuklu  iç harçtan konulup,  rulo şeklinde sarılıp fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de kaşar peynirleri eriyene kadar pişirilir. Kaşar peyniri eriyince krepler fırından çıkarılır ve  sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...