8 Kasım 2016 Salı

Meksika Fasulyeli Makarna

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam isterseniz ana yemek, isterseniz  salata olarak yiyebileceğiniz  bir tarifim var. Makarna severler için de alternatif bir tarif olabilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket  penne makarna
1 kutu konserve  meksika fasulyesi
yarım su bardağı kurutulmuş domates
1 çay bardağı lor peyniri
kuru fesleğen
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı: Makarna kaynar tuzlu suda 10 dak.haşlanır. Diğer tarafta kuru domatesler sıcak suda 2, 3 dak.bekletilip, yumuşatılır.  Sudan çıkarılıp, süzülür ve küçük parçalara  bölünür. Konserve meksika fasulyesi yıkanır ve süzülür. Teflon tavada zeytinyağı ısıtılır,  süzülmüş meksika fasulyesi ve domatesler tavada bir iki dakika çevrilirler. Haşlanan makarna süzülür ve teflon tavaya karışımın içine eklenir. Hepsi birlikte karıştırılıp harmanlanır,  bir iki dakika daha pişirilip altı kapatılır. Servis tabağına alınan makarnaya karabiber, kuru fesleğen ekilir ve karıştırılır. Son olarak makarnanın üzerine lor peyniri serpilir ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Meksikalilarin chili con carne leri var,süper bir yemek denedinizmi bilmyiorum,ben simdi görünce ilk onu sandim!Ama makarna icin de süper fikr,elinize saglik!

www.filmgundemi.com dedi ki...

Fasulye ile makarnayı birlikte hiç denememiştim. Protein miktarı yüksek bir yemek, denemem isterim. Elinize sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...