27 Kasım 2016 Pazar

Lavantalı Kek

Herkese iyi akşamlar. Çayınızın kahvenizin yanında afiyetle yiyebileceğiniz bir kek tarifim var. Afiyet olsun. 
Malzemeler:(Tarif PelinChef'ten alınmıştır)
2 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kurutulmuş lavanta (aktardan alabilirsiniz)
Hazırlanışı:Bir cezveye süt konulur, içine lavanta eklenir ve süt ısıtılır. Süt ısınınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca tel süzgeç ile süzülür. Diğer tarafta  yumurtalarla şeker bir kabın içerisinde şeker iyice eriyene kadar çırpılır. Karışıma zeytinyağı, limon suyu ve  süzülmüş süt eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. Un, kabartma tozu ve limonun kabukları ayrı bir kapta iyice karıştırılıp, yumurtalı karışıma eklenir. Hepsi bir kaşık ile iyice karıştırılıp, kek kabına  dökülür.  Önceden ısıtılmış fırında 180C'de  20,25 dak.pişirilir. Pişen kek fırından çıkarılır ve  soğumaya bırakılır.  Soğuyan kek kalıptan çıkarılır, dilimlenir  ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Not: Aktardan rahatlıkla alabileceğiniz  ve kekinize kattığınızda evinizi mis gibi kokutan kuru lavantayı taa Fransa-Provence'dan getiren Canan'a çok çok teşekkürler.



1 yorum:

Handan dedi ki...

İlk defa benim kek tarifimi görüyorum bir yerde :) Yaptığım yegâne kek budur, çoğunlukla limonlu zaman zaman cevizli tarçınlı. Hiç lavantalı yapmadım, denemeli :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...