14 Kasım 2016 Pazartesi

Şehriye Yatağında Fener Balığı

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam hazırlanması çok kolay, lezzeti harika olan bir tarifim var. Farklı balık tarifi  arayanlar için alternatif bir tarif olabilir. Denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
300 gr. Fener balığı 
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
yarım çay bardağı  kapari
1,5 su bardağı sıcak su
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Fener balığı küp küp doğranır ve teflon tavada rengi dönene kadar çevrilerek pişirilir. Diğer tarafta zeytinyağı  bir tencerede ısıtılır. Şehriyeler ilave edilip, rengi dönene kadar kavrulur. Şehriyelerin rengi dönünce  yıkanıp, ayıklanmış ve ince ince doğranmış kırmızı  biber ve çarliston biber de tencereye konulur ve birlikte bir iki çevrilir. Diğer tarafta kapariler sudan geçirilir. Süzülür ve tencereye eklenir. Birlikte bir iki kez çevrilirler. Tuz, karabiber ve sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra biraz demlendirilir. Demlenen şehriye pilavı servis tabağına alınır ve üzerine fener  balığı konulur ve hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN. 

1 yorum:

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Çok lezzetli olduğu görselden bile belli oluyor :) Ellerinize sağlık. Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...