Yumurtalı Ekmek Sandalları

1 Ekim 2016 Cumartesi

Yaz günlerini aratmayan güzellikte bir hafta sonundan herkese merhaba.  Pazar sabahlarının uzun ve keyifli kahvaltıları için önerebileceğim bir tarifim var bugün.
Afiyet olsun.
Malzemeler (Tarif Beyaz Fırın 'ın Kahvaltı&Brunch kitabından alınmıştır)
6 kişilik
250 gr. mantar
8 yumurta
100 gr. beyaz peynir
100 gr. cheddar peyniri
1 tutam dereotu
50 gr. tereyağı
6 adet baget ekmek
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı: Mantarlar yıkanır ve iyice kurulanır. Dörde bölünüp fırın tepsisine dizilir. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirilip 170 C'de fırında 20 dak. pişirilir. Yumurtalar bir kabın içine kırılır ve içine tuz, karabiber eklenip iyice çırpılır. Küp küp doğranmış peynirler, ince ince doğranmış dereotu ve fırınlanmış mantar da yumurtaya ilave edilir ve hepsi karıştırılır. Bir tavada tereyağı eritilir ve karışım hafifçe pişirilir. Baget ekmeklerin ortası açılıp içi boşaltılır. Tereyağında hafifçe pişirilen karışım ekmeklerin içine doldurulur. 170 C'de fırında 15 dak. pişirilip sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

2 yorum:

bi' blog dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor :)

www.filmgundemi.com dedi ki...

Tarifi okurken canım çekti. Bu tip ekmeklerden pek almıyorum ama tarifi merak ettim. Ekmek sandallarından pişirmek için alabilirim. Elinize sağlık. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino