18 Haziran 2018 Pazartesi

Yufkalı Patlıcan Kebap

Herkese iyi akşamlar. Haftaya son derece hafif bir  tarif ile başlamak istedim. Fırında yapılan bu tarifi beğeneceğinizi umarım.
Malzemeler:
2 adet yufka
5 adet orta boy patlıcan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
400 gr.dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
8-10 dal maydanoz
tuz
karabiber
sos için.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
karabiber
tuz
 kuru kekik
Hazırlanışı: İç malzeme için kıyma, rendelenmiş kuru soğan, ince ince kıyılmış maydanoz, kırmızı biber, sivri biber, tuz ve karabiber karıştırılıp, iyice yoğurulur. Yoğurulan harç ikiye ayrılır. Üzeri kapatılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Dolaptan çıkarılan  iki parça da 20-25 cm. uzunluğunda ince rulo şeklinde yuvarlanır. Diğer tarafta patlıcanlar alacalı soyulur, boylamasına 2 mm. kalınlığında dilimlenir. Pişirme kağıdı konulmuş fırın tepsisine dizilir, üzerlerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de yaklaşık 10 dak. hafifçe  pembeleşene kadar pişirilir. Kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağı su ile karıştırılır. Yufkalardan biri  düz bir zemine serilir.  Üzerine zeytinyağı ile karışmış suyun yarısı sürülür. Karşılıklı iki kenarı hafifçe içe doğru katlanır. Kendinize bakan kenar da diğer iki kenarın üzerine gelecek şekilde içe doğru hafifçe katlanır. Yufkanın kendinize bakan tarafına patlıcanlar yan yana yerleştirilir. Patlıcanların uç kısmına kıymalı harçlardan biri konulur ve yufka rulo şeklinde sarılır. 2- 2,5 parmak kalınlığında kesilip, pişirme kağıdı konulmuş  bir fırın tepsisine yan yana dizilir. İkinci yufka da aynı şekilde hazırlanır ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 190 C'de kızarana kadar pişirilir.  Sos için tereyağı ve zeytinyağı tavada ısıtılır. Tereyağı eriyince salça ilave edilip, karıştırılır. Ardından sıcak su, tuz, karabiber ve kekik de tavaya konulur ve karıştırılarak 2 dak. pişirilir. Yufkalar kızarınca sos üzerine gezdirilir ve 5 dak. daha fırında pişirilip,  fırından alınır. Sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

Ebemkuşağı dedi ki...

Patlıcanlı yemekleri çok severim. Ellerinize sağlık:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...