12 Haziran 2018 Salı

Hurmalı Bar

Herkese iyi akşamlar. Ramazan bitmeden Ramazanın vazgeçilmezlerinden hurma ile  sağlıklı ve yapımı çok kolay bir tarif vermek istiyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr. hurma
80 gr. dövülmüş antep fıstığı
25 gr. yulaf
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı su
50 gr. hindistan cevizi
Hazırlanışı: Çekirdekleri çıkarılan hurmalar, antep fıstığı, yulaf, bal ve su bir robota konulur ve macun kıvamına gelene kadar çekilir. Robottan çıkarılan karışım  bir saat buzdolabında dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılan karışım düz bir zeminde strech film arasına konularak minik bir merdane ile düzleştirilip, inceltilir. Bir bıçak yardımı ile istenilen ebat ve şekilde dilimlenir. Bir kabın içerisine hindistan cevizi dökülür. Dilimlenen hurmalı barlar kabın içerisindeki  hindistan cevizine bulanırlar.  Servis tabağına alınan barlar servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...