Enginar Yatağında Beşamel Soslu Tavuk

11 Mayıs 2015 Pazartesi


Herkese iyi akşamlar ve güzel bir hafta dilerim. Çok severek yediğim  ve farklı şekillerde deneyerek soframda yer verdiğim enginarın bu akşam  alternatif bir tarifi var. Denemek isteyenler pişman olmayacaklardır. Ama klasik enginar tarifinden vazgeçmeyenler buradan zeytinyağlı enginar tarifine ulaşabilirler. Ayrıca: enginar yatağında karides,  rokalı enginar salatası, enginar kalpli patates salatası,  enginarlı semizotu salatası,  mantarlı enginar salatası tariflerime de göz atabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet enginar
200 gr. tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 limonun suyu
40 gr. tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Temizlenmiş, ayıklanmış enginarlar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar kaynar suda haşlanırlar. (Haşlama suyuna 1 limonun suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz eklenir) Diğer tarafta bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. Üzerine doğranmış tavuk etleri eklenir. Tavuklar renkleri dönene kadar çevrilerek sotelenirler. Üzerlerine tuz, karabiber eklenir ve bir iki çevrilip, ocağın altı kapatılır. Haşlanan enginarlar bir tepsiye dizilirler. Pişen tavuklar enginarların içine konulurlar. Sos kabında tereyağı eritilir. Üzerine un eklenir ve kavrulur. Ilık süt ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir karıştırılıp ocaktan alınır. Beşamel sos tavuklu enginarların üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşarlar da sosun üzerine konulur. Enginarlar önceden ısıtılmış 200 C’de ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince enginarlar fırından çıkarılır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

23 yorum:

sedef coşkun dedi ki...

Leziz görünüyor :) Ellerinize sağlık :)

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık güzel görünüyor

birgül erdogan dedi ki...

Çok değişik enginar tarifleri var harika hepsini tek tek deneyeceğim ellerinize sağlık.

sevdicann dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor.Çok da acıktım şu anda.

Handan dedi ki...

İlk firsatta denemeliyim:-)

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık enginarlı bütün tarifler harşka oluyor bu da öyle sevgiler

nergis mevsimi dedi ki...

Elinize sağlık, enginar olsun da her halini severiz :)

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerinize sağlık canım

audrey dedi ki...

çok değişik ve nefis olmuş..

mutfagabuyrun dedi ki...

harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Birgün Belen dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :D www.acemiden.com

nahide zereyak dedi ki...

Süper bir sunum...Ellerinize sağlık...

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

En sevdiğim enginar tarifi,ellerinize sağlık.

Renklii Mutfak dedi ki...

Enginari cok severim, nefis olmus. Ellerinize saglik..

Elit Stil dedi ki...

harika bir fikir

semihaguler dedi ki...

Enginar hem salatalar için hem de yemek olarak nefis bir sebze. Her haline bayıldığım gibi tavuklusunu da çok severim. Ellerinize sağlık.

Kızsal Şeyler dedi ki...

Enginar sevmeyenlere zorla enginar sevdireceksiniz güzel bir tarif elinize sağlık

aylinden denemeler dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Öznur Korkut dedi ki...

Bloğunuzu açar açmaz büyülendim fotoğrafla, görüntü akıllara zarar ;)
p.s. enginar delisi :))
sevgilerimle...

Deniz dedi ki...

Kulağa çok hoş geliyor. Hazır enginar bolken yapmak lazım. Ellerinize sağlık.

sevdicann dedi ki...

Seni geçmişe götürüp yüzünde tebessümler oluşturacak bir mimle mimlendin canım.Yapman dileğiyle..Sevdicandan sevgiler:)

Sema dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Ben de bloguma beklerim.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino