Karlı bir geceden iyi akşamlar. Cannelloni İtalyan mutfağının vazgeçilmezlerinden içi boş büyük silindirik makarnadır. Çoğunlukla içi kıyma, ıspanak veya peynir gibi farklı malzemelerle doldurulup, beşamel sos ya da domates sos ile fırında pişirilir. Cannelloni İtalyan mutfağının lezzetlerinden biri olmakla beraber İspanya'nın Katalonya bölgesinde, Arjantin ve Urugay'da da geleneksel yemekler arasına girmiştir. Ben Cannelloni'yi domates sos ile yaptım siz isterseniz beşamel sos ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 paket cannelloni makarna
yarım kg. kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
sos için:
1 paket hazır doğranmış domates (yazın taze domates kullanabilirsiniz)
1 paket hazır domates sosu
zeytinyağı
tuz
şeker
üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:Zeytinyağı bir tavada ısıtılır. İçine küçük küçük doğranmış soğan konulur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma tavaya konulur ve pişene kadar soğanla birlikte karıştırılır. Salça kıymaya eklenir birlikte karıştırılır. Tuz, karabiber eklenir ve bir iki karıştırılıp kıyma ocaktan alınır ve ılınmaya bırakılır. Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. İçine doğranmış domates ve domates sosu konulur. Kısık ateşte domates suyunu çekip, sos koyulaşana kadar karıştırılır. Tuz, şeker eklenir bir iki dak. daha karıştırılarak pişirilir ve altı kapatılır. Ilınan kıyma ile Cannelloni makarnaların içi doldurulur. (benim kullandığım makarnalar ön haşlama gerektirmiyordu ön haşlama gerekenler de olabiliyor. Kutunun üzerindeki tarife bakmaya unutmayın) Makarnanın fırında pişeceği kabın zeminine domates sostan konulur ve tüm zemine yayılır. Makarnalar bu sosun üzerine dizilir.
Makarnaların üzerine domates sos konulur. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılan fırında 180 C'de makarnalar pişene kadar yaklaşık 30.dak. pişirilir. Makarnalar pişince fırından çıkarılır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
20 yorum:
Nefis görünüyor. Bu tür büyük makarnaları ben de denemek istiyorum bir gün. Hem görüntü olarak güzel hem de makarnaya fark katıyor. Ellerinize sağlık.
Cannelloni Lazanyaya benziyor sanırım hiç denemedim:)Farklı bir şekli var sanırım eline sağlık..
Genelde osmanli mutfağı ve yoresel tatlari severim ancak arada değişik tatlar bulmak icin sitenizi ziyaret ediyorum tesekurler tatlim
Bu tarifi hep arıyordum dediğin gibi başemel soslusuna rastlamıştım ben ikisini karıştırıp yapacağım sevgiler
Ellerine sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü. Domates sos olunca bayılırımmm.
Sevgiyle kal.
Ellerine sağlık . denemek lazım. Ama o dediğiniz makarnayı hiç görmedim marketlerde daha önce.
Elinize saglik olsun. Bende bunun ispanakli peynirlisini yapmistim cok lezzetli oluyor..
Çok güzel bir yazı olmuş.
Paylaşımınız için teşekkürler.
http://nettenyazar.blogspot.com.tr
Makarnayla hazırlanan her seyi seviyorum, elinize sağlık.
Enfes gözüküyor ellerinize sağlık..Tok olmama rağmen iştahımı kabarttı doğrusu :)
Sevgilerle
Çok lezzetli bi siteniz var. Sizi takibe aldım. Facebooktan. Blog etkinliğinden geliyorum. bana da muhakkak beklerim. blogum http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/ and facebook sayfam https://www.facebook.com/pages/Tasar%C4%B1mda-Nilg%C3%BCn-%C3%96zen-Ayd%C4%B1n/802433419804021?fref=ts
Elinize sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü.
bu tur makarnayi cok aradim bulamadim nerden bulabilirim
Sitenizi çok beğendim,tarifinizde çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
Ellerinize saglik guzel gozukuyorlar ama ben yinede basamel soslu olanini tercih ediyorum.. sevgiler.. www.filizza.blogspot.com
Çok iştah açıcı bayılırım makarnaya.
Sevgiler
2 kere yaptım paketin üzerinde haşlamayın diye yazsa da ben yine de az bir şey haşlamıştım bir daha yapışım da haşlamadan yapmayı deneyim bakayım çok lezzetli oluyor eline sağlık canım çok güzel olmuş afiyetle yiyin.
Elinize sağlık, çok güzel görünüyor.sevgiler.
Sevgili Dilekçe büyük marketlerde bulabilirsin.
Yorumlarınız için teşekkürler.
Yorum Gönder