10 Ekim 2014 Cuma

Hünnap Marmelatı

Herkese merhaba. Bu akşam size herkes tarafından çok fazla bilinmeyen ve sadece kısa bir süre tezgahlarda gördüğümüz bir meyve olan hünnaptan yapılan marmelat tarifi vereceğim.  Marmara ve Güney Anadolu’da yetişen hünnapın şifa deposu olduğu belirtilmektedir. Kanı temizleyip bağırsakları çalıştıran hünnap, streste vücudun kendini tekrar inşa etmesini hızlandırıyor. Nezle ve soğuk algınlığına karşı direnci artıyor. Şekeri dengeliyor. Zihni ve bedeni yorgunluk, zafiyet, ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında insana güç veriyor. Ateşi de düşürüyor. Meyve olarak tükettiğimiz hünnapın   marmelatını  özellikle kaymakla beraber yediğinizde  çok beğeneceğinize eminim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg. hünnap
1 kg. toz şeker
Hazırlanışı:
Yıkanan hünnapların çekirdekleri çıkarılıp, doğranır. Doğranan hünnaplar bir tencereye konulur ve üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı suyu çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca altı kapatılır ve el blendırı ile püre haline getirilir. Püre olan hünnap süzgeçten geçirilerek  kabuklarından ayrılır. Süzgeçten geçirilen hünnap tekrar tencereye konulup bir taşım kaynatılır ve  altı kapatılır. Kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca ağzı kapatılır. 
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

Deniz dedi ki...

Bu sene çok dikkatimi çekti, her tezgahta vardı neredeyse. Meyve olarak yedik biraz. Bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum. Gerçi her bir sebze, meyve şifa dolu, bilene. Marmelat hali de nefistir kahvaltıda. Ellerinize sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik bir tarif olmuş caNIM.ellerine sağlık.sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Küçücük bahçenız varsa bile dikin ben kumburgazdaki yazlıga diktim herkezede verdim kök çok faydalı

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...