26 Nisan 2010 Pazartesi

Etli Bezelye


Herkese iyi haftalar. Mevsimin en sevdiğim sebzelerinden biri bezelyedir. Bezelyeyi etli olarak pişirip, pilav ve cacık eşliğinde servis etmeyi tercih ederim. Haftanın ilk gününde bu tarifi vermek istedim.
Malzemeler:
1 kilo bezelye,
250 gr. dana kuşbaşı et
1 kuru soğan,
1 orta boy patates,
1 büyük havuç,
1 çorba kaşığı domates salçası,
tuz,
zeytinyağı
dereotu
Hazırlanışı:
Bezelye ayıklanır, yıkanır ve süzülerek bir tencereye konulur. (Etli sebze yemeklerinde mümkün olduğunca soğan ve eti yağda kavurmamaya çalışıyorum) Et başka bir kapta haşlanıp, suyu süzülüp, bezelyenin üzerine eklenir. Doğranmış soğan(çiğden), küçük küçük doğranmış patates, havuç, salça da konulup, bezelyelerin üzerine gelecek kadar su eklenip, kısık ateşte pişmeye bırakılır.Altının kapanmasına az kala tuz ve doğranmış dereotu eklenir ve altı kapatılır kapatılmaz zeytinyağı üzerine gezdirilir ve biraz dinlendirilir. Pilav ve cacık ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

8 yorum:

NiLaY dedi ki...

okadar severim ki anlatamam bezelye yemeğini.. dün akşam annemde yemiştim, sabah şimdi burada görünce ayrı bir sevindim :) ellerine sağlık canım

çeşnici Handan dedi ki...

Nilaycığm, annelerin yaptığı yemekler daha da lezzetli olur. Afiyet olsun.

Semra dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Mevsimin en sevdiğim sebzelerinden biridir bezelye. Cacıkla da ne güzel olur. Bir tabak aldım yerine sevgilerimi bıraktım. Elinize sağlık.

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Semra ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.

Gökce dedi ki...

aaa bezelye gibisi varmı. ellerine sağlık. benim küçük kız yemeğin içinden elleriyle ayıklıyor bezelyeleri. o yüzden bu ara pek yapmıyorum ya. yapsam da biz de yesek:)
sevgilerle

Tijen dedi ki...

Ben de bu mevsimde her hafta mutlaka enginar, bezelye ve bakla alıyorum, yiyorum. Özleyeceğim mevsimleri geçtiğinde, ama inatla dondurmayacağım hiç birini, yeniden özlemek, yeniden kavuşmak için!

çeşnici Handan dedi ki...

Gökceciğim,kızın biraz büyüyünce tekrardan yapar bol bol yersin. Sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Tijenciğim, ben de aynı senin gibi her hafta pazardan hepsini alıp pişirmeye çalışıyorum. Kışın da hiçbirini yemiyorum ki mevsimi geldiğinde tekrar severek yiyeyim.Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...